Tehno
WINDAYS20

Pobjeđuju li roboti ili ljudi?
Objavljeno 27. studenog, 2020.
WinDays20 keynote donijet će duel Rafala Lukawieckog i Stevena Van Belleghema, koji će razgovarati o najkontroverznijim tehnološkim temama i sa sudionicima podijeliti razmišljanja o tome kako će tehnologija oblikovati svijet u budućnosti i kako se s time nositi. Kad bi WinDays20 keynote bio film, vjerojatno bi se zvao Sudar titana. Da je u ponudi kladionica, sigurno bi bio "najtipovaniji" događaj jer su oba sudionika poznata imena iz svijeta biznisa i tehnologije s potpuno drukčijim backgroundom, a njihov duel na programu je u srijedu, 9. prosinca, u 11.45. U lijevom kutu Steven Van Belleghem. Ekipa za koju igra: biznis. Autor nekoliko bestselera i keynote govornik s više od 1000 održanih prezentacija. Stručnjak za budućnost korisničkog iskustva. U desnom kutu Rafal Lukawiecki. Ekipa za koju igra: tehnologija. Ima puno obožavatelja unutar ICT zajednice. Predavač na velikim IT konferencijama, na kojima je dijelio pozornicu s Billom Gatesom i Neilom Armstrongom. Podatkovni znanstvenik i stručnjak za umjetnu inteligenciju i napredne analize.


Obojica se slažu da je biznis bez tehnologije nemoguć, no što misle o kontroverznim tehnološkim temama? Što će se dogoditi s trgovinama – hoćemo li kupovati uživo ili će umjetna inteligencija obavljati sav naš šoping? Hoće li roboti preuzeti ljudska radna mjesta? Koliko daleko može ići manipulacija našim idejama kada umjetna inteligencija postane zrelija tehnologija? Do kuda seže personalizacija i želimo li imati personaliziranu hranu baziranu na DNA analizi? Tehnologija u velikoj mjeri diktira smjer u kojemu se kao društvo krećemo, a kako ćemo se s time nositi pitanje je za WinDays20 keynote govornike.


U fokusu će biti i ovogodišnja ključna konferencijska tema – umjetna inteligencija. M.R.
Predavači će se baviti umjetnom inteligencijom iz raznih aspekata, pa će sudionici moći doznati više o pametnim AI servisima
Možda ste propustili...