Kultura
SAVEZ DRUŠTAVA "NAŠA DJECA" HRVATSKE

Otvoren natječaj za književnu Nagradu "Grigor Vitez"
Objavljeno 26. studenog, 2020.
Savez društava "Naša djeca" Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade "Grigor Vitez", otvorio je natječaj za Nagradu "Grigor Vitez" za 2020. godinu. Natječaj je otvoren od 25. studenoga 2020. do 8. siječnja 2021., navodi Savez i dodaje kako je poziv objavljen na web i facebook-stranici Saveza DND Hrvatske: www.savez-dnd.hr (pod naslovom: Natječaj za Nagradu "Grigor Vitez" 2020.). Nagrada se dodjeljuje samo izvornim djelima neosporne umjetničke i pedagoške vrijednosti književnicima za najbolje književno djelo za djecu i za najbolje književno djelo za mlade te ilustratorima za najbolje ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi te za najbolje ilustracije u knjigama za djecu starije dobi.


Prijedlog za Nagradu mogu dati izdavačke kuće, udruge i društva književnika te likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva "Naša djeca" i ogranci Matice hrvatske te sami autori.


U obzir za prijavu na poziv, ističe, dolaze djela autora koja su pisana hrvatskim jezikom, imaju hrvatskoga nakladnika te su prvi put objavljena u ovoj kalendarskoj godini – 2020. godini. Uz popunjeni obrazac potrebno je, napominje se, dostaviti i po sedam primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koja se želi kandidirati za Nagradu, a po izboru se može dostaviti i kraći pismeni prijedlog ili obrazloženje naslova i autora. Pismeni prijedlog odnosno ispunjen obrazac s primjercima knjiga mogu se poslati ili dostaviti na adresu: Savez društava "Naša djeca" Hrvatske, Amruševa 10/IV. kat, 10000 Zagreb, s naznakom za Nagradu "Grigor Vitez" 2020.
Rok za prijave i slanje primjeraka knjiga je do petka, 8. siječnja 2021., a svečanost dodjele Nagrade za 2020. godinu planirana je za travanj 2021. kada će biti objavljeni i rezultati. H
Možda ste propustili...

GALERIJA ULUPUH PREDSTAVLJA RAD MIRELE IVANKOVIĆ BIELEN

Izložba o minijaturnom svijetu crtića “Neposlušne”

PRVO SVEOBUHVATNO DJELO O PRIVLACI

Vrelo povijesti o međi Slavonije i Srijema

PRVA DIGITALNA KNJIŽNICA NA ISTOKU

GISKO ima više od 500 elektroničkih knjiga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVO SVEOBUHVATNO DJELO O PRIVLACI

Vrelo povijesti o međi Slavonije i Srijema

2

ŽIVOT U POSTSOCIJALISTIČKOJ HRVATSKOJ I EUROPI

Ugrešić: Esej “Tu nema ničega”

3

Festa Dubrovnik otvorena izložbom