Regija
PALJENJEM PRVE SVIJEĆE ZAPOČINJE ADVENT U VINKOVCIMA

U gradskom parku jaslice s lutkama u prirodnoj veličini
Objavljeno 25. studenog, 2020.
VINKOVCI - Paljenjem prve adventske svijeće, 28. studenoga u 20 sati na advenskom vijencu, započinje ovogodišnji Advent u Vinkovcima. Osim velikog adventskog vijenca, gradski park krasit će i posebne jaslice s novim figurama. Kako će to ove godine izgledati pojasnili su iz Turističke zajednice istaknuvši kako je suradnja Grada, Turističke zajednice i Srednje strukovne škole ovoga Božića donijela nešto posebno.

- U fazi smo postavljanja jaslica u središnjem gradskom parku. Krasit će ih lutke u prirodnoj veličini, odnosno lutke od 180 centimetara. Svaka lutka, Marija, Josip i tri kralja, bit će prigodno odjevena, a odjeću su sašili učenici i djelatnici Srednje strukovne škole Vinkovci - istaknuli su u Turističkoj zajednici.

Jaslice će krasiti i figure malog Isusa te tri janjeta. Želje naših mališana također će biti dijelom božićne proslave bez kojih sigurno nema onog pravog obiteljskog ugođaja. Posjetite kućicu Djeda Božićnjaka u parku te svoje želje i pisma ubacite u poštanski sandučić, poručuju. M.K.
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

Najčitanije iz rubrike