Regija
OPĆINA FERIČANCI BRINE SE O LJEPŠEM IZGLEDU MJESNIH DOMOVA

Uređena četiri doma, na redu najlošiji, u Gazijama
Objavljeno 26. studenog, 2020.
FERIČANCI - Općina Feričanci posljednjih godina uspješno ulaže u svoje mjesne domove osiguravajući novac u svom proračunu ili pronalaženjem drugih izvora financiranja.

Ove godine zahvaljujući sredstvima iz europskih fondova obnovila je domove u Feričancima, a proračunskim novcem vatrogasni dom u Valenovcu. Uz društveni dom u Feričancima, u koji je uloženo 3,5 milijuna kuna iz Europske unije, obnovljen je i feričanački vatrogasni dom, i to sredstvima osiguranima na natječaju LAG-a Karašica. Vatrogasni dom je iznutra potpuno uređen, a uloženo je oko 240.000 kuna. Uređeni su strop, pod i rasvjeta te je postavljena vanjska stolarija. Uz uređenje unutrašnjosti, ulaganja su nastavljena.

- Kod zgrade DVD-a pripremili smo prostor od 200 kvadrata koji će u proljeće biti asfaltiran, a njime će se koristiti vatrogasni pomladak i mladež za vježbe. Osim toga, u proračunu za sljedeću godinu planirat ćemo sredstva za uređenje fasade vatrogasnog doma. Također, nadam se da ćemo u suradnji s Osječko-baranjskom županijom nabaviti jedno kvalitetno vozilo za DVD Feričanci – kaže načelnik općine Feričanci, Marko Knežević.

Kod društvenog doma u Vučju Feričanačkom sagrađena je nadstrešnica, a potrebno je još samo obnoviti fasadu. Inače, ulaganja u društveni dom u Vučjaku Feričanačkom počela su prije sedam godina, kada je uređena i opremljena unutrašnjost te dograđeni sanitarni čvorovi i spremište. Prije dvije godine obnovljeno je krovište, postavljeno dječje igralište te asfaltirano parkiralište ispred doma.

Nedavno su završeni radovi na vanjskoj ovojnici vatrogasnog doma u Valenovcu.

- Prošle godine postavili smo pločice, a ove godine fasadu. Prije toga smo postavili dječje igralište, a nedavno je izgrađeno i boćalište. U planu su još neki zahvati u domu, a za to ćemo zatražiti sredstva od Osječko-baranjske županije i nadam se da ćemo ih ostvariti, jer imamo dobru suradnju sa županom Ivanom Anušićem - naglašava načelnik.

Općina Feričanci misli i na Gazije. No društveni dom u tom selu ima jako lošu statiku.

- Vlaga je velik problem i narušava statiku. Naručili smo istraživanja, pa ćemo vidjeti hoćemo li ići u sanaciju ili gradnju novog objekta. Inače, prije nekoliko godina obnovljen je dio krovišta te je postavljena nova stolarija - podsjetio je načelnik Knežević i zaključio da i malobrojni mještani Gazija zaslužuju prikladnije i ljepše mjesto za druženje. Snježana Fridl
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura