Novosti
OPORBA SE OKUPILA ISPRED SABORA

“Vladajuće nije briga što imamo reći”
Objavljeno 25. studenog, 2020.

Saborska oporba, koja je uoči glasovanja o proračunskim amandmanima napustila sabornicu, na Trgu svetoga Marka ponovila je svoje nezadovoljstvo ponašanjem Vlade koja je odbila gotovo sve njezine amandmane, ali i zastupnika većine kojih nije bilo na izjašnjavanju o tim amandmanima. Od približno 300 amandmana Vlada je odbila njih 297, od čega je 150 bilo Mostovih, podsjetio je Božo Petrov, apostrofirajući kako u dan i pol, koliko je trajalo izjašnjavanje o amandmanima, zastupnika većine uopće nije bilo u sabornici. "Njih nije briga što oporba ima za reći", rekao je Petrov.


Ponašanjem vladajuće većine nezadovoljan je i Peđa Grbin (SDP). "Ako vladajući ne žele surađivati na izlasku iz krize, ako žele sve po svome, onda mi za to nećemo dizati ruku, niti dati potporu", istaknuo je, opetujući kako je u situaciji, kad se država zbog koronakrize nalazi pred ozbiljnim izazovom, nužna suradnja.


"Danas je i desni i lijevi dio oporbe zajedno izišao van, jer ne žele sudjelovati u ovom cirkusu“, kazao je zastupnik Tomislav Tomašević (ZLB), opetujući kako nije bilo želje za dijalogom između vladajućih i oporbe da se bar dio oporbenih amandmana razmotri. "Prihvaćen je tek svaki stoti amandman", izračunao je Tomašević, i poručio kako to nije dijalog, posebice ne u ovim kriznim vremenima.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izrazio je iznenađenje potezom oporbe koja je napustila sabornicu za vrijeme glasanja o amandmanima.
Jandroković je na konferenciji za novinare nakon izglasavanja istaknuo da proračun jamči financijsku stabilnost, odgovara na izazove vremena i pokazuje spremnost Vlade da pomogne privatnom sektoru.


"Izlazak oporbe smatram njihovim političkim pravom i dijelom političkog igrokaza, međutim, njihov povratak na glasanje o proračunu još me je više iznenadio nakon što su grubim riječima govorili o vladajućoj većini”, rekao je Jandroković te posebno izdvojio SDP, za koji kaže da ga je iznenadio, jer ima dojam da je upao "u zamku populističkih i demagoških stranaka". H

Možda ste propustili...

NAPREDAK HRVATSKE U EUROPSKOM DIGITALNOM DESETLJEĆU

Umjetna inteligencija neka će radna mjesta ukinuti, ali će i stvoriti druga

SUFINANCIRANJE PROJEKATA IZ FONDOVA EUROPSKE UNIJE

Objavljivanje natječaja uhvatilo je tempo