Mozaik
USPJEH ALBUMA “50 ORIGINALNIH PJESAMA”

Album hitova Kiće Slabinca među top 10 najprodavanijih
Objavljeno 26. studenog, 2020.
Riječ je o kompilaciji na 3 CD-a Kićinih velikih hitova, koju izdaje Croatia Records

Tužna vijest odjeknula je 13. studenoga 2020., otišao je velikan zabavne i tamburaške glazbe Krunoslav Kićo Slabinac. Ipak, njegove melodije vječno će biti dijelom glazbenog života, a ovom prilikom pronašle su i povratak na Top listu prodaje domaćih albuma. Riječ je o kompilaciji na 3 CD-a Kićinih "50 originalnih pjesama", koju izdaje Croatia Records.


- Drago mi je što smo se i u ovoj tužnoj situaciji prisjetili sjajnog opusa legendarnog Kiće Slabinca i da je njegovo box-set izdanje, koje smo objavili prije pet godina, došlo na listu najprodavanijih albuma. Bilo da se radi o zabavnoj glazbi u kojoj će zauvijek ostati zapisani evergrini "Zbog jedne divne crne žene", "Plavuša", "Tvoj dječak je tužan" i mnoge druge, ili o tamburaškoj glazbi u kojoj su nezaboravne "Slavonijo, ja sam tvoje dijete", "Seoska sam lola" i "Otiš'o je s mirisima jutra", koju smo proteklih dana najviše slušali, Kićo Slabinac nas je zadužio kao diskografe da njegov opus nikad ne bude zaboravljen.

Na ovom izdanju trudili smo se odabrati najbolje i najpopularnije pjesme koje su raspoređene tako da je na prvom CD-u njegov zabavni opus, na drugom tamburaški, a na trećem pjesme posvećene Dalmaciji. Sudbina je htjela da je upravo album "Cvijet čežnje, Kićo Dalmaciji" njegov zadnji objavljeni album, kao i njegov ovogodišnji nastup na retrospektivnoj večeri 60. Splitskog festivala - kazala je ove lijepe riječi Klaudija Čular, urednica tog izdanja.


Tijekom svoje dugogodišnje karijere Kićo je surađivao s brojnim autorima, a njegove pjesme potpisuju najveća skladateljska imena. S više od 500 snimljenih pjesama na brojnim singl i LP pločama te CD-ima, među kojima je otpjevao evergrine zabavne i narodne glazbe, Kićo Slabinac ostavio je nezaobilazan trag u hrvatskoj glazbenoj baštini.


Iza povratka Kićina albuma slijedi prvi novi ulaz na Top listu. Ansambl Kolbe predstavlja jedinstvenu pojavu u svijetu kazališne umjetnosti, a svojim zauzetim djelovanjem u kreiranju kršćanskih mjuzikala i kontinuiranim radom prepoznatljiv je kao onaj koji kazalištu vraća kršćanske vrednote. Njihov album "Svetac svega svijeta", a ujedno i prvi hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu Padovanskome, prvi put javlja se na Top listi prodaje, a posljednji novi ulaz na listu pripao je albumu "Šta mi ljube oćeš kazat" Klape Rišpet.


Prvo mjesto i dalje drži Crvena jabuka s albumom "Tvrđava". Drugo mjesto ostvarili su Bajaga & Instruktori s albumom "Ovaj svet se menja". Na treće mjestu Top liste prodaje došao je reizdani album "Angel's Breath" istoimenog projekta nastalog u suradnji Milana Mladenovića i Mitra Subotiće Sube. Sva tri albuma izdaje Croatia Records.

Tanja Kvorka

OD STRANIH NAJPRODAVANIJI SPRINGSTEEN


Kada je riječ o poretku prodaje stranih albuma, na prvom je mjestu i dalje album, koji na naše tržište donosi Menart, “Letter To You”, nezamjenjivog rokera Brucea Springsteena. Drugo mjesto pripalo je novom albumu “Children Of God” eksperimentalnih rokera iz benda Swans. Na treće mjesto došao je još jedan novi naslov, album “Christmas With Ol’ Blue Eyes”, u izvedbi nezaboravnog velikana Franka Sinatre. Za njegovo izdavanje zaslužan je diskograf Bellevue Entertainment.

Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

Najčitanije iz rubrike