Osijek
PRAZNI KIOSCI

Grad poziva na licitiranje za zakup
Objavljeno 25. studenog, 2020.
Na području grada Osijeka nalazi se 17 praznih kioska. U vlasništvu su Grada, odnosno na javnoj su površini, i ne čudi želja da ih daju u najam. Tekst i uvjeti natječaja, uobičajeno, objavljeni su na mrežnim stranicama Grada Osijeka. "Svi su kiosci prazni i raspoloživi", kratko su na naš upit odgovorili iz gradske uprave.


Kiosci su "raštrkani" po cijelom gradu, odnosno gradskim zonama. Samo jedan - onaj na križanju Radićeve i Kapucinske (ili lakše za predočiti, kod Zavoda za informatiku), u prvoj je zoni, a jedan u trećoj - na raskrižju Bednjanske i Lonjske ulice (Filipovica).


Preostalih 15 je u drugoj zoni, počevši od Vukovarske (jedan na Drvaljniku, drugi nešto niže od Saponije), dva su u Retfali (jedan je kod Retfalačkog groblja), jedan kod Zrinjevca, na Sjenjaku, a tu je i kiosk kod autobusnog stajališta na Đakovštini...


Kiosci su pretežito predviđeni za obavljanje trgovine na malo ili uslužne djelatnosti, u nekima je od njih moguća i ugostiteljska djelatnost. Za lokacije za koje se s najpovoljnijim ponuditeljem sklopi ugovor o zakupu, Grad Osijek obvezuje se osigurati uvjete priključka za električnu energiju. Priključenje na ostalu infrastrukturu, ovisno o potrebama djelatnosti, obvezni su obaviti sami najmoprimci.
Početna cijena mjesečne zakupnine za kiosk u prvoj zoni je 1500, a u trećoj zoni 450 kuna. Za sve ostale kioske, dakle one u drugoj zoni, licitacija počinje od 750 kuna. Do kraja studenoga zaprimaju se pisane ponude za mjesečnu najamninu, a dan kasnije (1. prosinca) bit će javno otvaranje ponuda. D. Kuštro
Najčitanije iz rubrike