Regija
ZAMALO PREGAZIO PJEŠAKA

Bik nije htio na klanje, bježao centrom Slatine
Objavljeno 24. studenog, 2020.
Doznajemo da je vlasnik mladog bika dovezao u Slatinu na klanje, no junac je uspio pobjeći te doći i do središta grada

Stanovnik Slatine u šoku je gledao kako prema njemu na središnjemu gradskom trgu, Trgu sv. Josipa, u utorak nešto nakon 12 sati trči - bik! Bio je to prizor koji se doista rijetko može vidjeti u gradu, a osobito ne u najužem središtu.


Svi koji su vidjeli što se događa bili su uznemireni, jer čovjek je zamalo stradao od naleta bika u trku, a spasio se bježanjem prema Parku 136. slatinske brigade. Mladi bijeli bik, koji je trčao glavnim gradskim trgom, produžio je u Ulicu Ante Kovačića. Video koji je snimila čitateljica ubrzo je preplavio društvene mreže i postao vrlo popularan. Nakon što se pješak spasio od naleta bika i nije se ništa tragično dogodilo, sve je pomalo smiješno, ali moglo je biti i drukčije.


Prema neslužbenim saznanjima, bik je pobjegao iz kruga tvrtke Mesoprerada d.o.o. Slatina, koja je nešto manje od kilometra udaljena od Trga sv. Josipa, kamo ga je vlasnik dovezao na klanje. Za sada nema informacija kako se bik oslobodio i pobjegao te se trkom zaputio prema središtu grada. O slučaju je obaviještena Policijska postaja Slatina, pa je odmah poslana policijska ophodnja, koja je bika pokušala skloniti s ceste u Ulici Ante Kovačića kako ne bi ugrozio promet i pješake.
Kako neslužbeno doznajemo, bik je trčao ulicama Slatine sve do Potočana, na južnom dijelu grada, gdje se navodno sakrio u obližnju šumu. Policija je o događaju obavijestila lovce. U vrijeme ovog javljanja uplašeni bik još uvijek je negdje u šumama na papučkim obroncima uz grad.


Petar Žarković
Možda ste propustili...

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad