Regija
RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA

Zahtjeve podnijelo 26 mladih obitelji
Objavljeno 25. studenog, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Kako bi potaknuli mlade obitelji na gradnju, kupnju ili adaptaciju svoga doma, Grad Donji Miholjac donio je i proveo odluku kojom se pomaže mladima u rješavanju stambenog pitanja. Na javni poziv za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji zaprimljeno je 26 prijava te na njega više nije moguće podnijeti prijavu.

Najviše (11 prijava) zaprimljeno je za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta, a pojedinačna financijska pomoć koju daje Grad Donji Miholjac iznosi 40.000 kuna. Za gradnju obiteljske kuće (stambenog objekta) prijavilo se sedam kandidata, a Grad dodjeljuje također 40.000 kuna. Pet je prijava zaprimljeno za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljske kuće ili stana kojim se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor. Vrijednost ove pojedinačne potpore za dogradnju, nadogradnju, adaptaciju ili sanaciju postojećeg stambenog objekta iznosi 20.000 kuna. Grad Donji Miholjac dodjeljuje i nepovratna financijska sredstva za plaćanje dijela troškova priključenja stambene građevine na komunalnu infrastrukturu. Financijska pomoć dodjeljuje se za priključak na vodovodnu, plinsku i električnu mrežu, a ovu gradsku potporu zatražila su tri kandidata.

– Za svaki priključak maksimalno dajemo 2500 kuna, ili 7500 kuna ako se traži potpora za sva tri priključka – pojasnio je gradonačelnik Goran Aladić.

Počela je obrada svih prijava prema redoslijedu zaprimanja te će sredstva u okviru raspoloživog proračuna biti odobrena svima koji su dostavili odgovarajuću dokumentaciju.

- U proračunu je planirano 500.000 kuna i mi smo taj novac "ispucali". No, vjerojatno novac za neke druge programe neće biti do kraja potrošen i onda ćemo ići na rebalans kako bi što veći broj mladih ove godine dobio sredstva za rješavanje stambenog pitanja. Smatram da je gradska potpora solidna – rekao je gradonačelnik Aladić. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike