Sport
BIJELO-PLAVI DANAS NA ALDU DROSINI

Umorni, ali svejedno s pobjedničkim ambicijama
Objavljeno 25. studenog, 2020.
Bjelica je na put poveo pet igrača iz druge momčadi kako bi popunio klupu

Nakon što su prošlog vikenda uzeli skalp lideru prvenstva Dinamu, nogometaši Osijeka danas će gostovati na Aldu Drosini u Puli, gdje će odigrati zaostali susret 9. kola Prve HNL, koji je bio odgođen zbog zaraze "bijelo-plavih" igrača koronavirusom.


S tim u vezi trener Osječana Nenad Bjelica ni danas nema puno bolju situaciju, jer mu je pet igrača izvan stroja zbog istog razloga, a još tri bitne karike, Vedran Jugović, Ramon Mierez i Laszlo Kleinhesiler, muku muče s ozljedama. Istina, posljednja dvojica doputovala su u Pulu, ali još je neizvjesno hoće li se naći u udarnoj postavi.

Popunjavanje

Zbog svih tih izostanaka Bjelica je na put poveo nekolicinu igrača iz Osijeka II - vratara Marka Barešića, Adama Benića, Mileta Todorova, Martina Sekulića i Diona Drenu Belju, kako bi popunio mjesta na klupi.


- Priključili smo te mladiće i kao nagradu za to što su u Drugoj ligi izbili na lidersku poziciju, na čemu čestitam njihovu treneru Igoru Toliću i njima. S obzirom na to da nam u četvrtak većina igrača izlazi iz samoizolacije, vjerojatno ćemo ih nakon susreta s Istrom 1961 vratiti na raspolaganje njihovu treneru, jer ćemo popuniti svoje redove - kaže Nenad Bjelica, trener NK Osijek.


S obzirom na te kadrovske križaljke i činjenicu kako već dolazi nova važna utakmica, Bjelica i momčad nisu imali previše vremena uživati u pobjedi nad Dinamom.


- Malo smo se proveselili u subotu nakon susreta, a već dan poslije smo se okrenuli Puljanima. Ne smijemo se opuštati jer tri boda protiv Istre vrijede isto kao i ona koja smo osvojili u susretu s Dinamom. U tri dana koja smo imali između dva susreta fokusirali smo se na regeneraciju momčadi jer je utakmica s Dinamom bila vrlo zahtjevana na tjelesnom i pishološkom planu, a drugi zadatak nam je bio pokušati osposobiti igrače koji su imali problema s ozljedama. Tu prije svega mislim na Miereza i Kleinheislera - kaže trener osječkog prvoligaša.


Na Drosini možemo očekivati istu početnu postavu koja je krenula protiv Dinama ako Mierez bude spreman. Ako, pak, Bjelica procijeni kako ne treba riskirati s njim, u momčad će uskočiti Ante Erceg. Zapravo, Erceg bi svakako mogao biti u momčadi, jer ako Argentinac bude unutra, Erceg bi se mogao vratiti na svoju krilnu poziciju. Sve ostalo trebalo bi biti isto jer Bjelica zapravo i nema previše manevarskog prostora.
Uvijek isti cilj

Nakon sudara s liderom na tablici bijelo-plave sada čeka okršaj s trenutačno posljednjeplasiranim sastavom HT Prve HNL. Istina, to nije prava slika jer Puljani imaju isti broj bodova i dva susreta manje od Varaždina, koji je ispred njih, a dovoljno upozorenje Osječanima treba biti pobjeda Istre 1961 nad Hajdukom.


- Pogledat ćemo još jednom taj njihov susret u kojem su pobijedili Hajduk. Nakon toga su teško stradali u Maksimiru, ali riječ je o momčadi koja ima dobru tranziciju, dobre igrače i isto takvog trenera. Opasni su na krilnim pozicijama Gržan i Vuk, a vjerujem kako će naš Špoljarić, koji je u njihovim redovima, ako bude igrao, imati poseban motiv za dokazivanje. Uostalom, poznata je moja filozofija, u svakoj utakmici treba pružiti maksimum zalaganja i ozbiljnosti. Pokazali smo protiv trećeligaša Kurilovca u Kupu kako smo uvijek fokusirani i isto očekujem i danas protiv Istre 1961, a onda ćemo vidjeti kako će sve skupa završiti - priča Bjelica.


Pulski stadion je već dugo uklet za osječku momčad kada je pobjeda u pitanju. U posljednjih šest utakmica dogodila su se četiri remija, dvaput su slavili Puljani, a zanimljivo je kako su to uvijek bile utakmice s malo pogodaka. Jedan ili najviše dva, što je jasan znak kako si Osječani ne bi smjeli dopustiti bilo kakvo kalkuliranje, jer to im nikada nije donijelo sreću. Istina, kod Bjeice toga dosad nije bilo. Osijek je uvijek u utakmice kretao s punim gasom i ritmom je lomio te, uvjetno rečeno, slabije suparnike.


- Mi u svaku utaimicu ulazimo s istom idejom, a ona je vezana uz osvajanje svih triju bodova, pa nema razloga da se drukčije postavimo i ovaj put. Još jednom ću ponoviti, bez obzira na to protiv koga igramo, meni je najvažnije kako ćemo mi izgledati jer kad smo pravi, onda nema problema - zaključuje Bjelica.
Osijek je znao imati problema u susretima tog tipa, prije svega jer nije napadački bio dovoljno dorečen. Otkako je Bjelica u gradu to više nije slučaj, ali glavno će pitanje biti koliko je goriva ostalo u spremncima igrača nakon iscprljujuće bitke protiv Dinama.


Dalibor Keler
ISTRA 1961**-**OSIJEK

Početak: 17 sati

Juric**Ivušić

Hujber**Igor Silva

Galilea**Škorić

Bosančić**Majstorović

Gonzales**Jurević

Blagojević**Vuković

Halilović**Ndokcyt

Gržan**Žaper

Špoljarić**Pilj

Vuk**Bohar

Guzina**Erceg

Stadion: Aldo Drosina

Kapacitet: 9800

Sudac: Goran Pečarić (Zagreb)
TABLICA
1.Dinamo**11**8**2**1**29:11**26

2.Osijek**11**7**2**2**16:9**23

3.Gorica**10**7**1**2**23:14**22

4.Rijeka**8**5**0**3**9:9**15

5.Hajduk**10**4**2**4**13:10**14

6.Šibenik**12**4**1**7**13:17**13

7.S.Belupo**11**2**5**4**13:14**11

8.Lokomotiva**11**1**5**5**9:18**8

9.Varaždin**12**2**2**8**10:21**8

10.Istra 1961**10**2**2**6**6:18**8
JUREČEVIĆ, A NE ŠKORIĆ
Jučer smo pogreškom napisali kako kapetanu Osijeka Miletu Škoriću prijeti treći žuti karton. No ne radi se o njemu, nego uz Majstorovića i Pilja dvije javne opomene ima Mario Jurčević, a Škorić je na samo jednoj.
ISTRA 1961** – **OSIJEK**45**9**17**20**39:54
tri boda
OSJEČANI PUNI PRPOBLEMA I OPTIMIZMA
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike