Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Antigenski testovi i u Osijeku, 210 novopozitivnih na koronavirus, umrlo šest osoba
Objavljeno 24. studenog, 2020.

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano ukupno 503 uzorka od kojih se 465 odnosi na područje Osječko-baranjske županije, a od njih je 179 bilo pozitivno na koronavirus. Po prvi put u Osijeku su rađena i antigenska testiranja od koji je 31 nalaz bio pozitivan, pa je u zadnja 24 sata na području županije utvrđeno ukupno 210 novopozitivnih osoba.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (117), Valpovo (19), Đakovo (15), Našice (4), Beli Manastir (4), Donji Miholjac (3) i Belišće (2). Po šest novopozitivnih osoba ima prebivalište na području općina Antunovac, Čepin i Petrijevci, pet Bilje, po tri Darda i Semeljci, po dvije novopozitivne osobe su s područja općina Čeminac, Draž, Kneževi Vinogradi i Vuka, a po jedna je s područja općina Drenje, Ernestinovo, Gorjani, Koška, Levanjska Varoš, Marijanci, Petlovac, Satnica Đakovačka i Viškovci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 207 osoba oboljelih od COVID-19, i to 164 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 32 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 43 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminulo je šest osoba zaraženih koronavirusom; tri muške osobe (iz Belišća rođen 1954. godine,  iz Valpova rođen 1939. godine i iz Bizovca rođen 1963. godine) i tri ženske osobe iz Osijeka (rođene 1939., 1937. i 1950. godine). Napominje se i kako su do sada u Osječko-baranjskoj županiji od posljedica COVID-a ukupno preminule 143 osobe, čak 98 njih u studenom.

U samoizolaciji se na području OBŽ nalazi ukupno 1.781 osoba

Policija je provela 20 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i jednu po dojavi građana, no svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.I.Sl.

Po informacijama iz ZZJZ od 31 osobe testirane antigenskim testovima, svih  31 je pozitivno

Možda ste propustili...

HRVATSKI CRVENI KRIŽ

Hrana socijalno ugroženima

LOKACIJE ZAHTJEVNIJIH OBJEKATA TREBAJU ISPITATI GEOLOZI

Obnova ide gdje nema promjena u tlu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSTAJU U SLAVONIJI

Bolesnom mladiću iz Siska i njegovoj majci - kuća u Tenji

2

NOVOOBOLJELIH 18 GRAĐANA

Bez preminulih u OBŽ, pozitivno 5,2% testiranih osoba

3

POPLAVA LAŽNIH PCR NALAZA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA

Krivotvorenjem testova u BiH bave se i kućanice