Regija
KRUŽNI TOK ZA GOSPODARSKU ZONU I MIR U NASELJU

Kamioni iz kamenoloma više neće voziti kroz ulicu
Objavljeno 24. studenog, 2020.
DONJA MOTIČINA - Donja Motičina jedna je od općina s malim postotkom oboljelih od koronavirusa, ali i općina marljivih ljudi na čelu s načelnikom Željkom Kovačevićem. Tako svakoga dana niču novi projekti, i to iznimno vrijedni za svako naselje u općini. Održana je i redovna sjednica Općinskog vijeća s izglasavanjem izmjena i dopuna općinskog proračuna za 2020. te drugim aktualnim temama.

- Na sjednici Općinskog vijeća prezentiran je prijedlog polugodišnjeg izvještaja Proračuna i moram priznati da smo se zbog ove situacije s koronavirusom bojali kako ćemo imati veći pad u proračunu, no možemo biti zadovoljni ostvarenim i nadam se da će tako biti i dalje. Što se tiče rebalansa, moram reći da smo od nekih projekata zbog nedostatka natječaja odustali za ovu, ali smo ih ostavili za iduću godinu. Kroz ovaj rebalans povećali smo iznose za udruge te za obnovu općinske zgrade. Tako je NK Motičina dobio 35 tisuća kuna, HKD Izvor 40 tisuća za kupnju opreme za ozvučenje, DVD Donja Motičina za opremanje vatrogasnog doma dobio je 50 tisuća kuna – kaže načelnik Željko Kovačević.

U samom mjestu Donjoj Motičini nekoliko je vrijednih projekata koji će mnogo značiti u budućnosti općine.

- Svi vide, kada putuju prema Našicama kroz naše mjesto, na lijevoj strani radove. Riječ je o gradnji kružnog toka koji je od velike važnosti za cijelu općinu, jer će biti namijenjen za buduću gospodarsku zonu te buduću cestu za koju odmah nakon kružnog toka počinje gradnja, a riječ je o prometnici za kamione iz kamenoloma. Naime, sada velik broj kamiona ide kroz jednu od mjesnih ulica, i to je veliko opterećenje za tako malu ulicu i opasnost za mještane. To ćemo riješiti ovim kružnim tokom, a vrijednost investicije je pet milijuna kuna. Moram zahvaliti Hrvatskim cestama koje su za ovaj projekt izdvojile 1,2 milijuna kuna svojim rebalansom proračuna – kaže načelnik Kovačević.

Nužan i vrijedan projekt je i projekt kanalizacije kroz naselje Donju Motičinu.

- Riječ je o nastavku gradnje kanalizacije, trenutačno su u tijeku radovi na gradnji dvije prepumpne stanice i njihovom spoju. Vrijednost investicije je 1,2 milijuna kuna, za što smo osigurali i dodatna sredstva rebalansom proračuna te dobili jedan dio i od Hrvatskih voda. Želimo to završiti kako bismo mogli dalje krenuti prema aglomeraciji. Također, ovih dana u realizaciji je i projekt vodoopskrbe prema naselju Gornja Motičina u vrijednosti od 3,2 milijuna kuna. U navedenim projektima općina sudjeluje s 20 posto, što iznosi približno 650 tisuća kuna po projektu, što je za nas velik novac, no ovi veliki infrastrukturni projekti su nužni i moraju biti odrađeni te sam sretan što su u provedbi. Trudimo se maksimalno, želimo svakom mjestu u općini pružiti najbolje moguće životne uvjete i to je zapravo osnovni cilj našeg rada – zaključio je Kovačević. V.Grgurić
Ulaganja i u Seoni i Gornjoj Motičini
Općina Donja Motičina pokrenula je investicije i u drugim mjestima općine, Seoni i Gornjoj Motičini. “U Seoni smo ovih dana završili postavljanje nove rasvjete kroz cijelo selo te obnovili kuću oproštaja i društveni dom, a sada slijedi uređenje parkirališta ispred tog doma. U Gornjoj Motičini, uz gradnju vodoopskrbne mreže, ovih dana počela je gradnja kuće oproštaja u vrijednosti od pola milijuna kuna. Isto tako, iduće godine počinje asfaltiranje ceste između ta dva naselja u vrijednosti od 7,5 milijuna kuna”, kaže načelnik Kovačević.
Vrijednost gradnje kružnog toka iznosi pet milijuna kuna, a 1,2 milijuna izdvojile su Hrvatske ceste
Najčitanije iz rubrike