Regija
SVE ZNA O POVIJESTI

Luka Šabić prvak džave
Objavljeno 22. studenog, 2020.
SLATINA

Luka Šabić iz Voćina, učenik 2. razreda SŠ Marka Marulića Slatina u obrazovnom programu opće gimnazije, prvak je Hrvatske iz povijesti. Prvo je mjesto osvojio u kategoriji "Prapovijest i stari vijek", a mentorica mu je bila prof. Mirjana Drenski. Ovaj uspjeh nije mu prvi i nastavak je kontinuiranog rada i zanimanja za povijest. Naime, u OŠ Voćin Lukin literarni rad o stradanju Voćina i 136. slatinske brigade, u projektu slatinske HVIDR-e "Istina o pobjednicima", nagrađen je kao najbolji u školi, a kao učenik 8. razreda već je nastupio na prvenstvu Hrvatske, kada je bio brončani.

U školi su čestitali Luki i njegovoj mentorici na izvanrednom uspjehu. "Ujedno pohvaljujemo iznimnu motiviranost i velik trud koji je, uz neupitno znanje, morao uložiti da bi ostvario ovako izvrstan rezultat. Želimo Luki još mnogo prvih mjesta na natjecanjima i još pokoji naslov državnoga prvaka!"

Luki Šabiću i mentorici Mirjani Drenski čestitku je uputio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović. "Čestitam vam na sjajnom uspjehu, kojim pronosite i ime svoje škole i Virovitičko-podravske županije. Vaš uspjeh dokaz je nesebičnog rada i odricanja", poručio je župan Andrović. P.Ž.
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike