Osijek
INICIJATIVA IVANA RADIĆA (HDZ):

Trgu kod Eurodoma ime Kiće Slabinca
Objavljeno 22. studenog, 2020.
Osječki je saborski zastupnik HDZ-a Ivan Radić dao inicijativu za vječno sjećanje na legendu hrvatske glazbene scene Krunoslava Kiću Slabinca.

"Otišao je čovjek čija je pjesma obilježila živote Osječana svih generacija, doslovno od rođenja do ukopa. Više ili manje slušali su ga ljubitelji svih žanrova, od onih koji vole tamburicu, pop ili rock. Vjerujem da oko jednog možemo biti suglasni: radi se o jedinstvenom umjetniku koji je pronio tamburicu i Slavoniju svijetom uvijek ponosno ističući da je Osječanin. On je naš Oliver, naš Arsen, naš Mišo, možda i više. Toliko poseban i duboko urezan u identitet svakog tko se ovdje rodi. Njegova glazba je trajna vrijednost kojom se moramo ponositi, koju moramo obilježavati i više nego što smo to radili dok je Kićo bio živ", smatra Radić.

Stoga drži kako je obveza Grada Osijeka, ali ponajprije prilika za Grad, za početak jednom godišnje organizirati koncert u čast Kićinoj glazbi. Taj bi događaj, smatra, mogao postati središnje mjesto na kojemu će se, kao što je to bilo gdje god je Kićo nastupao, slaviti Slavonija i tamburica, no ovaj put u najvećem slavonskom gradu. "Ako znamo da je karijeru lansirao u legendarnom Radnjaku, a da se tu danas nalazi i Kulturni centar, onda je to prilika da možda baš taj kultni prostor ponovno zaživi u punom smislu. Rado bih predložio i da se taj plato, taj trg, nazove Kićinim imenom. Naravno, potrebno je da taj prijedlog prođe proceduru, ali i rado bih čuo što o tome misle građani", poziva Radić. I.A.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Prijavite se za “Učeničko poduzetništvo”

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana