Crna kronika
AKCIJA POLICIJE U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

U šest sati zabilježeno 95 jurnjava
Objavljeno 21. studenog, 2020.
U samo šest sati tijekom četvrtka policija je u Osječko-baranjskoj županiji utvrdila 104 prometna prekršaja, od čega se 95 odnosilo na prebrzu vožnju. Tri vozača, dvojica su vozila aute, a jedan bicikl, bila su pijana. Najpijaniji je bio 53-godišnji biciklist koji je zaustavljen u 23.38 u Osijeku, a u krvi je imao 1,57 promila alkohola.


Istoga dana policajci u Zagrebačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji proveli su akciju usmjerenu na nekorištenje sigurnosnog pojasa svih sudionika u prometu. U Zagrebačkoj županiji ukupno 97 osoba nije koristilo pojaseve, od čega 95 odraslih i dvoje djece. U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježeno je ukupno 105 prometnih prekršaja, od kojih se 29 odnosilo na ciljani prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Iz PU požeško-slavonske još jednom ponavljaju kako će i za vikend provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja. Posebno će se nadzirati i sankcionirati pijana vožnja, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. "Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa", upozoravaju iz policije. S.Lacić
Možda ste propustili...

VOZAČ TERETNOG VOZILA SRPSKIH REGISTRACIJSKIH OZNAKA

Švercao 1970 kutija cigareta

19-GODIŠNJAK U ZADRU

Sakrio marihuanu u svome Jaguaru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON KOLINJA AKTIVIRAJU SE I KRADLJIVCI

Lopovi ukrali meso iz pušnice

2

PLJUSKA NA INTERVENCIJI U VINKOVCIMA

Napala liječnicu koja je pomagala

3

NOĆNA DRAMA KOD PITOMAČE

Autom ušla u Dravu, izvukli su je policajci