Regija
DOGRADILI 200 KVADRATA, OPREMAJU PROSTORIJE

Općina je namaknula 3,5 milijuna kuna iz EU-a za obnovu društvenog doma
Objavljeno 21. studenog, 2020.
FERIČANCI

Sukladno s najavama općinskog načelnika iz veljače, kada su počeli opsežni radovi, završena je energetska obnova društvenog doma.

Nakon što je ovog ljeta vanjska stolarija zamijenjena učinkovitijom PVC stolarijom, izvedena toplinska izolacija vanjskih zidova, zamjena postojećih elektroinstalacija, ugradnja nove rasvjete te novog sustava grijanja i hlađenja, u domu su ovih dana završeni i unutrašnji obrtnički radovi. Oličeni su zidovi, postavljene podne pločice u glavnoj dvorani te klimatizacijski uređaji. Uz rekonstrukciju 230 četvornih metara postojećeg doma, dograđeno je 200 kvadrata novog prostora.

- Dom smo proširili za 200 kvadrata i dogradili hodnik, garderobu, kuhinju, sanitarne čvorove i spremište. Sve prostorije u novom prostoru namještene su i opremljene. Ono što još slijedi jest opremanje dvorane doma stolovima i stolicama, a sredstva za nabavu planirat ćemo u proračunu za sljedeću godinu. Slijedi i završetak uređenja prostorija KUD-a Manuel, koje se nalaze u sklopu doma - kaže načelnik Općine Feričanci, Marko Knežević. Napominje kako se Općina Feričanci odlučila za obnovljive izvore energije, pa su na krov zgrade postavljeni solarni paneli radi uštede električne energije. Uz solarne panele na krovu, instaliran je solar za toplu vodu.

Vrijednost investicije je oko 3,5 milijuna kuna, za koju je Općina Feričanci uspjela osigurati nepovratna sredstva iz Europske unije. Općina je projekt aplicirala na Mjeru 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokanih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infastukturu" iz Programa ruralnog razvoja, koju je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede.

– Općina Feričanci ponosna je na završetak ovog višemilijunskog projekta energetske obnove društvenog doma. Zgrada je izuzetno stara, godinama se nije ulagalo i sve je više propadala. Nadam se da ćemo, kada prođu ovi problemi s COVID-om, obnovljeni društveni dom, uz neki koncert, svečano otvoriti – istaknuo je načelnik Knežević.

Inače, zgrada društvenog doma sagrađena je sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća. Uz prostorije KUD-a Manuel, poštanskog ureda i trgovine mješovite robe u prizemlju, na katu su prostorije Općine. Projektom je unutar objekta izvedena i podizna platforma za lakši pristup osoba s invaliditetom, kao i onima smanjenje pokretljivosti, općinskim prostorijama.
Snježana Fridl
Uz rekonstrukciju postojećih 230 četvornih metara, dograđeno je novih 200 kvadrata društvenog doma
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike