Sport
JAKOSNE SKUPINE ZA KVALIFIKACIJE SP-A

Hrvatska zadržala status nositelja
Objavljeno 19. studenog, 2020.
Hrvatska nogometna reprezentacija bit će nositelj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Završetkom Lige nacija poznate su sve jakosne skupine, a svjetski su prvaci zadržali mjesto u najjačoj. Osim Hrvatske, u prvoj jakosnoj skupini su Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španjolska, Italija, Danska, Njemačka i Nizozemska. Status nositelja iznimno je važan za te kvalifikacije, jer će na SP samo pobjednici skupina (10), dok će drugoplasirane reprezentacije razigravati s još dvije najbolje momčadi iz Lige nacija za preostala tri europska mjesta. Tako će Hrvatska izbjeći najjače europske momčadi, a na ždrijebu 7. prosinca u Zürichu saznat će tko će joj biti suparnici. Drugu jakosnu skupinu čine Švicarska, Poljska, Švedska, Wales, Austrija, Ukrajina, Turska, Srbija, Slovačka i Rumunjska, u trećoj su Rusija, Republika Irska, Norveška, Mađarska, Češka, Škotska, Island, Sjeverna Irska, Finska i Grčka, u četvrtoj Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Gruzija i Luksemburg, u petoj Armenija, Cipar, Farski Otoci, Azerbajdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litva, Latvija i Andora, a u šestoj Moldavija, Malta, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Reprezentacije će biti podijeljene u deset skupina, po pet s pet i sa šest momčadi, s tim da je već poznat da će finalisti A Lige nacija (Italija, Belgija, Španjolska, Francuska) biti smještene u manje skupine. G.R.
Kvalifikacije od ožujka do studenoga
Europski dio kvalifikacija za SP u Kataru 2022. godine, odigrat će se sljedeće godine, od ožujka do studenoga. U ožujku na rasporedu su prva tri kola (24./25., 27./28. i 30./31.), iduća tri igrat će se u rujnu (1./2., 4./5. i 7./8.), a potom po dva u listopadu (8./9. i 11./12.) te u studenome (11.-13. i 14.-16.). Dodatne kvalifikacije u kojima će igrati deset drugoplasiranih reprezentacija i dvije najbolje iz Lige nacija igrat će se 24./25. i 28./29. ožujka 2022. godine.
Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike