Regija
NOVI SADRŽAJI ZA VALPOVČANE

Program za mlade u sedam područja
Objavljeno 19. studenog, 2020.
VALPOVO - U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora održano je predstavljanje Programa za mlade Grada Valpova autorice Sanele Buljan, koji je izrađen u okviru projekta “Društveni centar Valpovo”.

Kako nam je rekao Matej Vidranski iz Karašicke Republike, Program je nastao procjenom interesa, mogućnosti i problema mladih u Valpovu radi unaprjeđenja aktivnosti državnih i lokalnih institucija koje svojim djelatnostima i nadležnostima pridonose zadovoljavanju potreba mladih i podizanju kvalitete njihova života.

- Obuhvaća sedam važnih područja za mlade: obrazovanje, profesionalno osposobljavanje i usavršavanje u kontekstu cjeloživotnog obrazovanja, zapošljavanje i poduzetništvo, socijalna zaštita i uključivanje, zdravlje i zdravstvena zaštita, aktivno sudjelovanje u društvu, kultura i mladi te mladi u europskom i globalnom okruženju. Napisan je u skladu s ciljevima Strategije Europske unije za razdoblje 2019. – 2027. te Nacionalnim programom za mlade za razdoblje 2014. – 2017. Sadrži i aktivnosti koje će provedbom pridonijeti podizanju svijesti o problemima i potrebama mladih s područja Valpova, poboljšanju kvalitete života mladih, osnaživanju mladih kao aktivnih građana i uključivanju mladih u donošenje odluka na području Valpova - naglašava Vidranski.

Uz službeno predstavljanje, vodila se i rasprava o programu, problemima s kojima se suočavaju mladi u Valpovu te o tome kako bi Društveni centar Valpovo trebao biti središnje mjesto događanja za mlade.

Valja naglasiti da je nakon Programa o pravima osoba s invaliditetom iz sustava socijalne skrbi, mirovinskog i zdravstvenog sustava koji je predstavljen krajem kolovoza ove godine, ovo drugi po redu Program koji je izrađen u sklopu projekta Društveni centar Valpovo. Predstavljanju su nazočili čelni ljudi Grada, GD Crvenog križa Valpovo, Savjeta mladih, VPC-a te Karašicke Republike i udruge “Revolucija”.

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udruga “MI”, Udruga “Revolucija”, Društvo “Naša djeca” i Grad Valpovo. Sufinancira ga EU iz Europskog socijalnog fonda, a za provedbu projekta u razdoblju od 29. svibnja 2020. do 29. svibnja 2022. odobreno je 1.854.987,23 kuna nepovratnih sredstava. L. Aničić
Ovo je drugi program Grada koji je izrađen u sklopu projekta nazvanog Društveni centar Valpovo
1,8

nepovratnih milijuna kuna odobreno je za provedbu projekta koji sufinancira EU iz svog socijalnog fonda
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike