Crna kronika
INTERVENCIJA PRIPADNIKA DVD-a I JVP ČEPIN

Muškarac poginuo u požaru kuće u Čepinu
Objavljeno 19. studenog, 2020.

Jedna osoba smrtno je stradala u požaru koji je izbio u četvrtak rano ujutro u kući u Osječkoj ulici u Čepinu. Za sada nema službene potvrde, no najvjerojatnije je u požaru život izgubio 87-godišnji vlasnik kuće. U kući su mrtvo tijelo muškarca pronašli vatrogasci, koji su dojavu o požaru dobili nešto prije 6 sati.


- Kada smo došli na mjesto intervencije, požar je bio u razbuktanoj fazi. Riječ je o starijoj kući u kojoj su bili štukatura i lamperija, a uz kuću je bila nusprostorija puna dasaka - doznajemo od Tomislava Nađa, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Čepin. Vatru koja je gutala kuću i dim primijetili su susjedi i pozvali vatrogasce.

- Krenula sam u trgovinu, no nisam mogla proći. Sve je bilo puno dima, vatrogasaca i policije. U prolazu sam vidjela kako kuća gori. Znam da je vlasnik živio sam jer mu je supruga umrla. Mislim da ima kćeri, no ne znam gdje su one - ispričala nam je Čepinčanka. Neke od susjeda probudilo je glasno pucanje salonitnih ploča na susjednoj kući. "Bio je tesar i uvijek je nešto radio. Zato je oko kuće imao puno kojekakvih dasaka i fosni. Vatra je sve to zahvatila", kažu susjedi nesretnog muškarca. Vatra je potpuno progutala cijelu kuću, a urušio se i krov.


Policija je u vrijeme vatrogasne intervencije zatvorila dio frekventne ceste, a vozila je preusmjeravala okolnim ulicama. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čepin i vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čepin satima su gasili požar i uspjeli su spriječiti njegovo širenje na susjedne kuće. Tek nakon što se požar ugasi do kraja, policija će moći obaviti očevid kojim će se utvrditi uzrok izbijanja vatre. Susjedi kažu kako uzrok zasigurno nije žar ispao iz peći jer se 87-godišnjak nije grijao na drva nego na plin.


To je druga velika tragedija koja se posljednjih godina dogodila u Čepinu zbog požara. Sredinom siječnja 2014. godine Marko B. (41) pronađen je mrtav u svome domu u Ulici Augusta Šenoe. Nakon što je pronađeno njegovo beživotno tijelo, pozvana je policija. Tijelo 41-godišnjaka prevezeno je na Odjel patologije Kliničkog bolničkog centra Osijek na obdukciju, a policija je u njegovoj kući obavila očevid. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila gušenjem dimom. Mještani Čepina pričaju da je u domu 41-godišnjaka izbio požar zbog odbačenog opuška koji nije bio do kraja ugašen. Navodno je 41-godišnjak legao spavati, a požar se iz kante za smeće proširio kućom. Vatra je gorjela dok god je bilo kisika u prostorijama, a potom se sama ugasila. Na žalost, Marka je pri tome ugušio gusti dim koji je ispunio prostorije.

Ovoj priči u prilog ide i to što su istražitelji po dolasku u Ulicu Augusta Šenoe zatekli začađene gotovo sve prostorije u kući, a žarište požara bilo je u kanti koja se nalazila kod sudopera.

Sandra Lacić

Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi