Regija
DIONICI CESTE NORMANCI - JOSIPOVAC NOVO RUHO

Završetak rekonstrukcije bit će do ljeta 2022. godine
Objavljeno 19. studenog, 2020.
Iduće godine planira se nastavak radova kroz naselje Bizovac te prema Normancima
BIZOVACStanovnici bizovačke općine s neskrivenim zadovoljstvom i nadom promatraju tijek izvođenja radova na projektu koji priželjkuju desetljećima, rekonstrukciju državne ceste DC2 između naselja Normanci i Josipovac kojom će se vozačima koji prolaze dionicom od 17,5 kilometara konačno osigurati kvalitetni i sigurni uvjeti za vožnju.


Ta dionica prolazi kroz naselja Normanci, Topoline, Cret, Bizovac i Samatovce, oko 60 posto trase nalazi se u naseljima i radovi za sada teku predviđenom dinamikom i bez zastoja.


"Radovi su započeli na potezu od benzinske postaje kod raskrižja za Petrijevce (DC34) preko Samatovaca do naselja Bizovac u duljini oko sedam kilometara, što predstavlja 1. fazu projekta. Na navedenom potezu izvedeni su radovi na proširenju trupa ceste i izradi nosivog sloja kolničke konstrukcije od nevezanog kamenitog materijala. U tijeku je dovršetak radova na unutarnjoj i vanjskoj odvodnji ceste s postavljanjem kanalizacijskih cijevi, slivnika i otvorenih jaraka, te izrada nosivog sloja od recikliranog materijala po hladnom postupku korištenjem upjenjenog bitumena. Započeli su i radovi na izradi nosivog sloja od asfalta", priopćili su nam investitori projekta, Hrvatske ceste d.o.o.


Paralelno s radovima na cesti odvijaju se i radovi na izradi pješačko-biciklističke staze, raskrižja, autobusnih stajališta, kolnih prilaza kao i radovi na izmještanju i zaštiti postojećih instalacija. Do kraja godine planira se na navedenoj dionici od Bizovca do raskrižja s DC34 dovršiti sve radove na cesti osim izvođenja završnog asfaltnog sloja, kao i dovršiti veći dio pješačko-biciklističke staze. Svi radovi odvijaju se planiranom dinamikom, a na gradilištu je svakodnevno prisutna potrebna gradilišna mehanizacija za obavljanje pojedinih vrsta radova kao i prosječno 50-60 ljudi. Valja podsjetiti i da je projekt izradila tvrtka Mobilita evolva d.o.o. Zagreb, glavni izvođač je tvrtka Osijek-Koteks d.d. Osijek, a nadzor obavlja Institut IGH d.d. Zagreb. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 92,98 milijuna kuna bez PDV-a, a rok izvođenja radova je 24 mjeseca, odnosno do ljeta 2022. godine.


Svjesni da je projekt vozačima donio promjene kada su u pitanju dionice putovanja do odredišta, u Hrvatskim cestama nam naglašavaju da privremena regulacija prometa ovisi o dinamici izvođenja radova te da je plan dovesti 1. fazu u stanje da se omogući prometovanje za osobna vozila već do kraja ove godine. U sljedećoj godini planira se nastavak radova na potezu kroz naselje Bizovac i dalje prema Normancima.
Iako iz HC-a zahvaljuju stanovnicima na razumijevanju i mole za strpljenje, poručuju da je riječ o opsežnim radovima zbog kojih dolazi do ometanja njihove svakodnevne komunikacije, ali zbog kojih će u konačnici ova državna cesta biti moderna i sigurna prometnica kako za stanovnike tih naselja tako i za ostale sudionike u prometu.


Lidija Aničić
Bez primjedbi
Načelnik općine Srećko Vuković naglašava da je vrlo zadovoljan tijekom izvođenja radova te da nemaju primjedbi. "Gotovo svakodnevno obilazimo gradilište kako bismo dobili što bolji uvid u tijek izvođenja radova i iznimno smo zadovoljni dosad učinjenim. Ono što nas posebno raduje jest činjenica da su i vozači i naši stanovnici koji prolaze obilaznim pravcima dok se rekonstruira dionica ceste D2 na našem području također zadovoljni. Svi oni svakodnevno svjedoče kako posao dobro odmiče te kako se brzo i kvalitetno obavlja, pa se strpljivo i bespogovorno pridržavaju uputa izvođača radova o vožnji obilaznim pravcima i čekaju trenutak kada će se konačno moći provozati svojom starom cestom, ali u novom, modernom ruhu po najvišim svjetskim standardima", naglašava Vuković.
Možda ste propustili...

ŽUPANJSKI HSS-OVCI NAPUSTILI STRANKU

Županjci će se priključiti Demokratskom HSS-u

ZAVRŠEN PROJEKT “SVAKA MINUTA JE VAŽNA” CRVENOG KRIŽA NAŠICE

Educirali o važnosti prve pomoći

SAVJETOVANJE O SUDJELOVANJU RODITELJA U CIJENI VRTIĆA

Vrtić jeftiniji, izmjene u načinu uplate roditelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POLJOPRIVREDNICI TRAŽE OPĆINSKE POTPORE

Općine se teško odlučuju za provedbu de minimis mjera

2

ORAHOVICA ĆE DOBITI VISOKOSTRUČNU ZDRAVSTVENU USTANOVU

U rujnu će se otvoriti Centar za kardiovaskularnu rehabilitaciju

3

U OŠ JULIJA BENEŠIĆA U ILOKU NOVU SPORTSKU DVORANU ČEKALI SU DESETAK GODINA

U zgradi iz 1890-ih moderna dvorana