Regija
DIONICI CESTE NORMANCI - JOSIPOVAC NOVO RUHO

Završetak rekonstrukcije bit će do ljeta 2022. godine
Objavljeno 19. studenog, 2020.
Iduće godine planira se nastavak radova kroz naselje Bizovac te prema Normancima
BIZOVAC



Stanovnici bizovačke općine s neskrivenim zadovoljstvom i nadom promatraju tijek izvođenja radova na projektu koji priželjkuju desetljećima, rekonstrukciju državne ceste DC2 između naselja Normanci i Josipovac kojom će se vozačima koji prolaze dionicom od 17,5 kilometara konačno osigurati kvalitetni i sigurni uvjeti za vožnju.


Ta dionica prolazi kroz naselja Normanci, Topoline, Cret, Bizovac i Samatovce, oko 60 posto trase nalazi se u naseljima i radovi za sada teku predviđenom dinamikom i bez zastoja.


"Radovi su započeli na potezu od benzinske postaje kod raskrižja za Petrijevce (DC34) preko Samatovaca do naselja Bizovac u duljini oko sedam kilometara, što predstavlja 1. fazu projekta. Na navedenom potezu izvedeni su radovi na proširenju trupa ceste i izradi nosivog sloja kolničke konstrukcije od nevezanog kamenitog materijala. U tijeku je dovršetak radova na unutarnjoj i vanjskoj odvodnji ceste s postavljanjem kanalizacijskih cijevi, slivnika i otvorenih jaraka, te izrada nosivog sloja od recikliranog materijala po hladnom postupku korištenjem upjenjenog bitumena. Započeli su i radovi na izradi nosivog sloja od asfalta", priopćili su nam investitori projekta, Hrvatske ceste d.o.o.


Paralelno s radovima na cesti odvijaju se i radovi na izradi pješačko-biciklističke staze, raskrižja, autobusnih stajališta, kolnih prilaza kao i radovi na izmještanju i zaštiti postojećih instalacija. Do kraja godine planira se na navedenoj dionici od Bizovca do raskrižja s DC34 dovršiti sve radove na cesti osim izvođenja završnog asfaltnog sloja, kao i dovršiti veći dio pješačko-biciklističke staze. Svi radovi odvijaju se planiranom dinamikom, a na gradilištu je svakodnevno prisutna potrebna gradilišna mehanizacija za obavljanje pojedinih vrsta radova kao i prosječno 50-60 ljudi. Valja podsjetiti i da je projekt izradila tvrtka Mobilita evolva d.o.o. Zagreb, glavni izvođač je tvrtka Osijek-Koteks d.d. Osijek, a nadzor obavlja Institut IGH d.d. Zagreb. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 92,98 milijuna kuna bez PDV-a, a rok izvođenja radova je 24 mjeseca, odnosno do ljeta 2022. godine.


Svjesni da je projekt vozačima donio promjene kada su u pitanju dionice putovanja do odredišta, u Hrvatskim cestama nam naglašavaju da privremena regulacija prometa ovisi o dinamici izvođenja radova te da je plan dovesti 1. fazu u stanje da se omogući prometovanje za osobna vozila već do kraja ove godine. U sljedećoj godini planira se nastavak radova na potezu kroz naselje Bizovac i dalje prema Normancima.
Iako iz HC-a zahvaljuju stanovnicima na razumijevanju i mole za strpljenje, poručuju da je riječ o opsežnim radovima zbog kojih dolazi do ometanja njihove svakodnevne komunikacije, ali zbog kojih će u konačnici ova državna cesta biti moderna i sigurna prometnica kako za stanovnike tih naselja tako i za ostale sudionike u prometu.


Lidija Aničić
Bez primjedbi
Načelnik općine Srećko Vuković naglašava da je vrlo zadovoljan tijekom izvođenja radova te da nemaju primjedbi. "Gotovo svakodnevno obilazimo gradilište kako bismo dobili što bolji uvid u tijek izvođenja radova i iznimno smo zadovoljni dosad učinjenim. Ono što nas posebno raduje jest činjenica da su i vozači i naši stanovnici koji prolaze obilaznim pravcima dok se rekonstruira dionica ceste D2 na našem području također zadovoljni. Svi oni svakodnevno svjedoče kako posao dobro odmiče te kako se brzo i kvalitetno obavlja, pa se strpljivo i bespogovorno pridržavaju uputa izvođača radova o vožnji obilaznim pravcima i čekaju trenutak kada će se konačno moći provozati svojom starom cestom, ali u novom, modernom ruhu po najvišim svjetskim standardima", naglašava Vuković.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura