Crna kronika
ODUZETA TRI VOZILA U DVIJE SLAVONSKE ŽUPANIJE

Vozio auto s 4,26 promila
Objavljeno 17. studenog, 2020.
Vozač je morao na triježnjenje, a rezultat alkotesta šokirao je i policajce

Nevjerojatnih 4,26 promila alkohola u krvi imao je vozač koji je prošlog vikenda zaustavljen u Zagrebačkoj županiji. Da je riječ o "visokobaždarenom" na alkohol, nije potrebno ni spominjati jer nakon 4,0 promila u onih koji ne konzumiraju često alkohol nastupa koma, a u nekim slučajevima i smrt.


Na hrvatskim je cestama za vikend zabilježeno 3949 prometnih prekršaja. Zaustavljeno je 509 pijanih vozača, a ispisano je i 1475 kazni zbog prebrze vožnje. Najveća brzina od 217 kilometara na sat izmjerena je na autocesti u Šibensko-kninskoj županiji. Zabilježena su i 333 nekorištenja sigurnosnog pojasa te 189 mobiteliranja u vrijeme vožnje. Najveći broj prekršaja u vezi s vožnjom u pijanom stanju počinili su vozači u dobi od 31 godine do 40 godina - 119 takvih prekršaja, kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do jednog promila.


U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, pa je zaustavljen 41 recidivist. Ukupno je 17 vozača zadržano u posebnim prostorijama do 12 sati, a protiv 28 vozača proveden je žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni. Trojici od navedenih policija je oduzela automobile, i to u Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji.


Na raskrižju Zagrebačke i ulice Bečic u Slavonskom Brodu u nedjelju u 9.40 dogodila se prometna nesreća koju je prouzročio recidivist - učestali prekršitelj prometnih propisa. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policajci su utvrdili da je 24-godišnjak vozio automobil bez položenog vozačkog ispita. On je unatoč vidljivo postavljenom prometnom znaku nastavio vožnju u suprotnom smjeru zbog čega je udario u automobil koji se kretao pravim smjerom. Unatrag tri godine 24-godišnjak je počinio više težih prometnih prekršaja.


- Isključen je iz prometa i privremeno mu je oduzet automobil. Prekršajno je prijavljena i vlasnica automobila jer ga je dala na upravljanje osobi koja ne smije voziti - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske.


Istoga dana u Kešincima dvije minute poslije ponoći zaustavljen je 26-godišnji Đakovčanin koji je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita i k tome još recidivist. Policajci su ga uhitili i privremeno oduzeli automobil.

U subotu 50-ak minuta poslije ponoći policajci su u Slavonskom Brodu zaustavili automobil kojim je upravljao 27-godišnjak, također bez položenog vozačkog ispita. Uz to je imao i 0,84 promila alkohola u organizmu. Unatrag tri godine 27-godišnjak je počinio nekoliko težih prometnih prekršaja, te je, kao i dva prethodna primjera, odmah isključen iz prometa, privremeno mu je oduzet automobil te protiv njega slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.


Sandra Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi