Osijek
MOJ PRVI GODIŠNJAK

Riti Slivki tablet za crtež Muzeja zlata s naslovnice
Objavljeno 13. studenog, 2020.
I u pandemijskim je uvjetima Glas Slavonije izdao godišnjak prvašića i proveo likovni natječaj

Sve radove prvašića možete pogledati OVDJE.

 

Moj prvi godišnjak, posebni prilog Glasa Slavonije, ove je školske godine izišao osamnaestu godinu zaredom. Naime, to jedinstveno novinsko izdanje, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i uz partnerstvo HEP-a, objavljeno je kako bi i ovoj generaciji prvašića ostalo kao trajna i dragocjena uspomena na velik korak u životu - polazak u školu. Broj uključenih škola rastao je iz godine u godinu, a ove je bila uključena čak 81 osnovna škola i 138 razrednih odjela.

U sklopu Godišnjaka proveden je i tradicionalni likovni natječaj za prvašiće, ovaj put o temi Moj muzej, a pobjednika su odabrali čitatelji, koji su glasali na kuponima od 24. listopada do 2. studenoga. Pobjedu je odnijela Rita Slivka, učenica 1.a OŠ Franje Krežme iz Osijeka, koja nam je objasnila da je crtežom koji prikazuje Muzej zlata prikazala različite prilike u kojima ljudi budu nagrađeni, primjerice, zlatnom medaljom ili peharom, a osvojenim tabletom Samsung Galaxy TAB A koristit će se za praćenje nastavnog materijala, ali i za gledanje crtanih filmova. Ponosna na uspjeh svoje učenice bila je i učiteljica Sanja Filaković, koja nije mogla skriti oduševljenje Ritinim postignućem. “Kad god imam prvi razred, uključujemo se u natječaj Glasa Slavonije jer su djeca oduševljena time, čak i ako ne osvoje nagradu. Ove je godine tema bila Moj muzej pa sam s djecom razgovarala o tome koje su muzeje posjetila, a ona su svoje ideje uspješno prenijela na papir”, objasnila je učiteljica Sanja, iskreno oduševljena poklončićima i za ostatak razreda. Veselju zbog Ritine nagrade pridružila se i ravnateljica škole Jadranka Jurić, koja je istaknula kako škola godinama njeguje likovnu, glazbenu, informatičku i robotičku kreativnost, a natječaj poput ovog djeci omogućuje kreativno izražavanje već od samih početaka školovanja.

Ema Nenadić
SVIM AUTORIMA MASKICE SOPHY
Ritin razredni odjel na dar je dobio platnene maske Glasa Slavonije i paketić od deset jednokratnih maski Sophy, a jednokratnu će masku Sophy dobiti i svi autori koji su sudjelovali u likovnom natječaju. Inače, likovni je natječaj proveden u suradnji s Muzejom Slavonije. Online izložba svih radova bit će dostupna od 12. studenoga na glas.hr. Sve će škole sudionice u likovnom natječaju dobiti Glasovo priznanje i diplomicu, a posebno zahvaljujemo Osnovnoj školi Jelenje-Dražice, Dražice, iz Primorsko-goranske županije, koja se također priključila ovogodišnjem natječaju i poslala radove svojih učenika, s drugog kraja Lijepe Naše.
Najčitanije iz rubrike