Sport
NASTAVLJEN USPJEŠAN NIZ BIJELO-PLAVIH

Bjeličin se Osijek zna i
može nositi s izazovima
Objavljeno 2. studenog, 2020.
Bohar je zabio svoj prvijenac i prvi pogodak uopće u karijeri iz slobodnog udarca

Iako je susret sa Slaven Belupom sa sobom nosio razne neuobičjane izazove, na kraju se oni nisu ispriječili nogometašima Osijeka na putu do pete uzastopne prvenstvene pobjede.

Uoči susreta puno je toga bilo daleko od idealnog za Osječane. Gotovo mjesec dana nisu igrali natjecateljsku utakmicu, nedotajalo im je nekoliko važnih prvotimaca, a u VAR sobi sjedila je "persona non grata" u liku suca Igora Pajača, koji je prošle sezone bijelo-plavima na brutalan način oteo plasman u finale Kupa Hrvatske. No ovo je drukčiji Osijek. Ovo je Bjeličin Osijek, koji se zna i može nositi s nevoljama.

Lončar i Ljubić
Uoči susreta trener Nenad Bjelica ustvrdio je kako ga ne zabrinjavaju izostanci nekih važnih igrača. Nikada nije ugodno igrati bez oba standardna stopera, ali to se nije pokazalo problemom jer su Danijel Lončar i Jose Antonio Caro posao odradili na vrlo visokoj razini. Posebno se to odnosi na Lončara, koji je tijekom cijelog susreta vodio teške okršaje s vrlo neugodnim Ivanom Krstanovićem i iz velike većine njih izlazio kao pobjednik. Caro je, pak, u svom prvenstvenom debiju ima više problema s opremom negoli s napadačima Slaven Belupa. Dvaput je proklizao i time si stvorio manje probleme, pa jedino što mu možemo savjetovati jest da sljedeći put mudrije bira obuću u kojoj će zaigrati. Ostalo je bilo vrlo dobro. Bio je siguran, pravovremen i u pasu vrlo miran.

- Lončar je odigrao vrhunsku utakmicu, a i Caro se pokazao vrlo pouzdanim i sigurnim. Ipak, posebno želim pohvaliti Ljubića, koji je u debiju igrao bez ikakvih kompleksa, kao da u nogama ima 100 prvenstvenih utakmica. Veseli me što su oni potvrdili kako se na njih može računati u svakom trenutku, čime proširujemo konkurenciju za momčad - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

U defenzivi se izostanci nisu osjetili, ali jesu u sredini terena. Bez Jugovića i Žapera Osijekov vezni red ipak je ostao samo "radni", bez previše kreativnosti, koja bi protiv tako tvrdog i dobro organiziranog suparnika kakav je Slaven Belupo itekako dobro došla.

- Mogu se složiti da to nije bila naša briljantna predstava, ali, opet, važno je pobjeđivati i kad se ne igra najbolje. U prvom poluvremenu igrali smo bolje, a nakon što smo odmah na početku drugog dijela poveli, možda smo se malo nesvjesno povukli, pa više nismo razvijali dovoljno dobrih ofenzivnih akcija, tako da je na trenutke izgledalo kao da se grčevito branimo. Žao mi je zbog toga, ali nakon dugog razdoblja bez natjecateljskih utakmica najvažnije nam je bilo pobijediti, što nam je i uspjelo - zaključio je Bjelica.

Boharov prvijenac
Osijek je taj susret dobio baš na mišiće. Međutim, velike rezultatske stvari rijetko se postižu na glamurozan način. Njihov je temelj baš u ovakvim utakmicama i "ružnim" pobjedama, ako takve uopće postoje. Posebno ako se u obzir uzmu okolnosti koje su pratile Osječane uoči tog susreta. Osjetio se nedostatak ritma natjecateljskih utakmica, ali Osijek je to uspio kompenzirati borbenošću i individualnom kvalitetom.

- U Koprivnici nikada nije lako pobijediti, a nama je to uspjelo iako su nas pratili razni problemi. S obzirom na dugu pauzu u natjecateljskim utakmicama

koju smo imali, nismo mogli biti sigurni u kakvom je stanju momčad. Nije lako držati visoku formu samo kroz treninge. Mene veseli što smo na tjelesnom planu dobro podnijeli nastup nakon gotovo mjesec dana. U cjelini suparniku opet nismo dali previše prilika, nismo ih, doduše, ni mi stvorili puno - kaže Bjelica.

Na kraju dana umjetnički dojam nije uvijek najvažniji. Osijek je u Koprivnici slavio zahvaljujući prekrasnom pogotku Damjana Bohara iz slobodnog udarca. Bio je to Slovenčev prvijenac u bijelo-plavom dresu, ali je još zanimljivije da mu je to prvi pogodak u cijeloj karijeri koji je zabio iz "slobodnjaka". Čovjek je dosad odigrao više 300 prvenstvenih utakmica za Muru, Maribor, Zaglebie i Osijek, a tomu treba dodati osam reprezentativnih igara za Sloveniju. Nije mogao izabrati bolji trenutak za svoj prvi pogodak postignut na taj način.

- Baš se radujem što sam ga zabio kada je to bilo najpotrebnije. Vježbam to na treningu i imao sam dobar osjećaj da bi lopta mogla sjesti tamo gdje je i završila. Zadovoljan sam, naravno, zbog nova tri osvojena boda. Nedostajalo nam je utakmica u proteklom razdoblju i nadam se da ćemo u sljedećim susretima igrati još bolje - rekao je Damjan Bohar, strijelac pobjednonsnog pogotka za bijelo-plave.

Osijek je u Koprivnici napravio dobar posao, a sad ga treba potvrditi u srijedu protiv Lokomotive...

Dalibor Keler
 
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
KOPRIVNICA – Stadion “Ivan Kušek – Apaš”. Vrijeme: sunčano. Teren: odličan. Bez gledatelja. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić) - 7. Strijelac: 0:1 Bohar (47). Žuti kartoni: Paracki (Slaven Belupo), Caro, Lončar, Jurčević (Osijek). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: DAMJAN BOHAR (OSIJEK)



SLAVEN BELUPO 0

Filipović 6, Božić 6, Van Bruggen 6, Soldo 6, Bogojević 5,5 (od 75. Knöll -), Paracki 6,5, Lulić 6, Glavčić 6,5, Goda 6 (od 90. Zirdum -), Boakye 5,5 (od 55. Jeffren), Krstanović 6,5

osijek

1 (0)

Ivušić 7, Igor Silva 6, Lončar 7, Caro 7, Jurčević 6,5, Ljubić 6, Kleinheisler 6 (od 85. Lopa -), Pilj 6, Erceg 6 (od 75. Ndockyt -), Bohar 7 (od 90. Guti -), Mierez 6,5
OD DANAS KOMPLETNI?
Danas bi se redovi bijelo-plavih trebali posve kompletirati. Naime, iz samoizolacije izlaze kapetan Mile Škorić, Mihael Žaper, Josip Vuković i Marko Barešić, pa Osijek više neće imati igrača koji su pogođeni koronavirusom, a, prema najavama, za utakmicu s Lokomotivom, koja se igra već u srijedu, na raspolaganju bi trebao biti i Vedran Jugović, koji je Koprivnicu preskočio zbog manjih problema s mišićem. Naravno, ne treba očekivati kako će svi oni participirati u toj utakmici, to više što tri dana nakon nje Osječane čeka derbi protiv Hajduka na Poljudu, pa je za očekivati kako će Nenad Bjelica pokušati optimalno rasporediti snage za ta dva susreta.
0:1

Mierez je zaustavljen prekršajem na 17 metara od vrata, loptu je uzeo Bohar i iz “slobodnjaka” ju lansirao u gornji lijevi kut
stare navike
NAKON PAUZE OSIJEK SE VRATIO POBJEDOM
Najčitanije iz rubrike