Regija
DONJI MIHOLJAC POMAŽE SREDNJOŠKOLCE

Novac i za dolazak kući jednom tjedno
Objavljeno 28. listopada, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Iako je osnivač srednjih škola Osječko-baranjska županija, Grad Donji Miholjac svake godine nastoji pomoći roditeljima nizom olakšica. Tako i ove školske godine sufinancira dio razlike do ukupne cijene javnog prijevoza mjesečne karte redovitih učenika srednje škole. Za sufinanciranje troška mjesečne karte u proračunu je osigurano 250.000 kuna. Grad također za učenike koji ne koriste redoviti učenički prijevoz, nego su smješteni u drugim gradovima, podmiruje putne troškove u visini dnevne putne karte jednom tjedno, a sukladno odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola.

– Za one učenike srednjih škola koji svakodnevno putuju Grad plaća javni prijevoz, a za učenike koji stanuju, primjerice, u Osijeku ili Našicama, jer tamo idu u srednju školu, isplaćuje naknadu za dolazak kući jednom tjedno – objasnila je Sanja Hatvalić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne, gospodarske, društvene djelatnosti i stručne poslove, koji izdaje rješenja o odobrenju zahtjeva. Dodala je da je ova novčana potpora srednjoškolcima uvedena prošle godine te da je bilo 20-ak zainteresiranih.

Zahtjev na propisanom obrascu s potrebnom dokumentacijom podnose roditelji, na čiji se tekući ili žiroračun doznačuju odobrena financijska sredstva. Pravo na naknadu putnih troškova nemaju učenici za čije se roditelje, skrbnike ili bilo kojeg drugog člana kućanstva utvrdi da ima dospjela dugovanja prema Gradu po bilo kojoj osnovi osim u slučaju da je dužniku odobrena obročna otplata duga koji uredno izmiruje. U slučaju da učenik prekine školovanje ili promijeni školu, roditelj odnosno skrbnik dužan je o tome izvijestiti navedeni Upravni odjel u roku od 8 dana. Ako to ne učini, dužan je vratiti Gradu sve primljene iznose. S.F.
Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike