Ekonomija
NAGRAĐENI VELIKI, SREDNJI I MALI INVESTITORI

Liderove nagrade za najbolje investicije Plinacrou, Mobilisisu i Biovitalisu
Objavljeno 29. listopada, 2020.
Tvrtke Plinacro, Mobilisis i Biovitalis dobitnice su nagrada za najbolje proizvodne investicije u 2020. godini, koje poslovni časopis Lider dodjeljuje od 2016. godine.


Tvrtki Plinacro u srijedu je uručena nagrada Lider invest u kategoriji velikih investicija (ulaganje veće od 159 milijuna kuna). Ta državna tvrtka početkom godine pustila je u rad prvu kompresorsku stanicu na plinskom transportnom sustavu Hrvatske, vrijednu 218 milijuna kuna.


"Dovršetkom kompresorske stanice osigurali smo dvosmjerni protok plina na interkonekcijama s Mađarskom i Slovenijom, čime smo ispunili zahtjev iz Direktive EU-a o osiguranju dvosmjernog protoka plina. Kompresorska stanica omogućit će i otpremu plina s LNG terminala prema Mađarskoj, Sloveniji i trećim zemljama, što će povećati učinkovitosti našega transportnog sustava, ali i povećati sigurnost opskrbe domaćih potrošača plina", rekao je predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar prilikom uručenja nagrade.


Kako je istaknuo, kompanija je pred dovršetkom i druge velike investicije - gradnje otpremnog plinovoda Zlobin – Omišalj, čije će puštanje u rad biti koncem ove godine.


Tvrtka Mobilisis dobila je Liderovu nagradu u kategoriji srednjih investicija (od deset do 150 milijuna), koja je investirala u povećanje proizvodnih kapaciteta 39 milijuna kuna. Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu privatnog sektora u Hrvatskoj koji je financiran EU sredstvima.


Nagradu za malu investiciju (do deset milijuna kuna) dobila je tvrtka Biovitalis, koja se bavi proizvodnjom kozmetike.


Na završnoj manifestaciji uručene su i posebne nagrade. Za kontinuirano ulaganje uručena je nagrada Special Lider invest tvrtki za proizvodnju parketa Bauwerk Boen, dok je za investiciju, koja je najviše pridonijela izvozu, nagradu Export Lider invest dobio jedan od vodećih proizvođača kontejnera, prefabriciranih objekata te urbane i reklamne opreme u Hrvatskoj Euromodul.


Za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju nagrada Employee Lider invest uručena je tvrtki za preradu stakla na području graditeljstva Press Glass, a za ulaganje koje je najviše pridonijelo održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša, nagrada ECO Lider invest uručena je tvrtki Naše klasje, koja se bavi proizvodnjom svježih tjestenina i sirovina za pekarstvo.

Poslovni tjednik Lider pokrenuo je 2016. projekt Lider invest, nagradu za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj, kako bi promicao ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost.H
Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

Najčitanije iz rubrike