Regija
PROJEKT „AGLOMERACIJA PLETERNICA“ OSTVARUJE SE PREMA PLANU

U nemalo svim naseljima moći će se priključiti na vodno-komunalnu infrastrukturu
Objavljeno 28. listopada, 2020.
„Radovi u sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području Aglomeracije Pleternica“ se odvijaju željenom dinamikom i do kraja iduće godine očekujemo da će biti izvedena većina radova na izgradnji kanalizacijske mreže“, rekao je Anto Bekić, direktor tvrtke Tekija d.o.o. nakon što je s gradonačelnikom Požege Darkom Puljašićem i Antonijom Jozić, gradonačelnicom Pleternice i Ivicom Kovačevićem, načelnikom Općine Jakšić obišao ključne lokacije. Projekt obuhvaća tri jedinice lokalne samouprave, a ukupna vrijednost do sada ugovorenih radova na kanalizacijskoj mreži je 134.656.990 kuna. Izvođač radova je zajednica ponuditelja Presoflex gradnja d.o.o. i Riko d.o.o. iz Slovenije.

Ciljevi projekta su izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, povećavanje priključenosti na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda s 52 na 90 posto, a pokrivenosti s 59 na 100 posto, zatim povećavanje učinkovitosti i pouzdanosti sustava javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, s uvođenjem ekonomske cijene vode (načelo onečišćivač plaća).Radovi na mreži izvode se u osam faza i obuhvaćaju izgradnju kolektora ukupne duljine 44.650 m² i 19 precrpnih stanica, 6 retencijskih bazena i 10 kišnih preljeva, potom rekonstrukciju 4 preljeva i 2 crpne stanice. Planirana je izgradnja 1.194 kućnih priključaka.

O značaju radova za grad Požegu govorio je gradonačelnik Darko Puljašić, te pored ostalog naglasio: „Ovo je ulaganje u budućnost, u naše mlade jer će imati zdrav, kvalitetan okoliš koji potiče veliku mogućnost širenja naselja“. Na području Grada Pleternice do sada sustav odvodnje imala su samo naselja Pleternica, Resnik, Svilna i  Buk. „Ovim projektom omogućit će se priključenje na sustav odvodnje više od 90 posto kućanstava s područja Grada Pleternice, a ako znamo da je u vremenima iza nas izgrađen sustav vodoopskrbe i da mogućnost priključenja na vodoopskrbu ima gotovo 96 posto kućanstava, onda možemo reći da će ovim projektom biti završen uistinu jedan veliki investicijski ciklus“ rekla je Antonija Jozić, pleternička gradonačelnica. (B.S.T.)
Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike