Osijek
ASFALTIRANJE NA GRADILIŠTU UZ BILJSKU CESTU

Za manje od tri mjeseca rekonstruirali biciklističku stazu od Osijeka do Bilja
Objavljeno 29. listopada, 2020.

Kad se sve dobro posloži, dobri se rezultati naočigled postižu – moglo bi se rezimirati priču oko temeljite rekonstrukcije pješačko-biciklističke staze Bilje – Osijek. Projekt je to Općine Bilje koji je započeo u kolovozu i, evo, nakon samo tri mjeseca od uvođenja izvođača u posao gotovo i završen. To će sigurno razveseliti sve koji biciklima iz Bilja idu u Osijek, ali i one koji u suprotnnom smjeru idu na rekreaciju ili posjetiti Kopački rit, boraviti u prirodi... jer uskoro više neće morati voziti Biljskom cestom, nego sigurnom svojom stazom.

Građevinari upravo nanose završni asfaltni sloj. Krenuli su, nekako po slobodnoj procjeni, od polovine dionice prema Osijeku, a istovremeno se završavaju svi radovi koji prethode asfaltiranju i kod ulaza u naselje Bilje, gdje bi trebao biti odvojak staze prema Blatnoj ulici. I na ostatku trase od dijela gdje se asfaltira, sjeverno prema Bilju, sve je pripremljeno za asfaltiranje.

Podsjetimo, projekt je krenuo (unatoč nekim „dežurnim nevjernim Tomama“, koji su sumnjali da će se staza uopće graditi) nakon što je intervenirano u financijski troškovnik da bi se smanjila cijena gradnje te nakon što je poslije toga odrađena potrebna zakonska procedura.

- Kao i kod svakog projekta, dobra priprema je pola posla. Tako je i s ovom stazom, nakon što smo riješili neka pitanja vezana uz visoke cijene radova, zadovoljno smo krenuli u realizaciju koja odlično teče, u što se svi koji prolaze Biljskom cestom mogu i sami uvjeriti. Još malo pa je gotova prva etapa na trasi od spoja s Osijekom do ulaza u Bilje, a druga etapa radova je biciklistička staza u Blatnoj ulici – kaže načelnik Općine Bilje Željko Cickaj.

Cickaj je, potpisujući ljetos ugovor s Tomislavom Ravlićem, direktorom izvođača radova - tvrtkom Gravia Osijek, kazao da je ugovor za rekonstrukciju ovog za općinu Bilje vrlo vitalnog prometnog koridora vrijedan gotovo deset milijuna kuna. Pri ovoj rekonstrukcij se staza široka dva metra proširila za još dva metra da bi na njoj bilo mjesta za dvosmjerni promet biciklima, ali i za pješake. Posao odrađuje Gravia i kooperantska tvrtka Consult-Kop d.o.o. Damira Sverića. D. Pejić
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike