Osijek
DONACIJA TVRTKE JERKOVIĆ D.O.O.

FAZOS-u uručen najmoderniji traktor
Objavljeno 28. listopada, 2020.

Hvalevrijednu donaciju vrlo modernog traktora Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, darovala je tvrtka Jerković d.o.o. jer su kaže prepoznali napore koje Fakultet ulaže u razvoj agronomske struke. Oduševljenje tom gestom nije mogao sakriti ni dekan FAZOS-a, prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, a koja je došla kao odličan poklon za velikih 60 godina postojanja Fakulteta.

"Danas imamo priliku nastaviti suradnju s tvrtkom Jerković d.o.o. koja je prepoznala Fakultet kao jednog od nositelja transfera znanja u gospodarstvu. Ono zbog čega smo izuzetno počašćeni jest činjenica da je ovakva suradnja došla u 60. godini našega postojanja, a darovani traktor je sa svojim mogućnostima i svime što posjeduje u području precizne poljoprivrede, na tragu razvoja novog studijskog programa koji razvijamo- ICT u poljoprivredi. Izuzetno mi je drago da je tvrtka Jerković d.o.o. prepoznala važnost Fakulteta i rada njegovih nastavnika i studenata, te se nadam da ćemo i u budućnosti surađivati na sličan način. Ovakva tehnologija i primjena modernih strojeva omogućuje smanjenje troškova i do 30% što našim poljoprivrednicima omogućuje toliko potrebnu veću proizvodnost i veću iskoristivost. Traktor će se koristiti za sva znanstvena istraživanja koja provodimo na Fakultetu, poput primjene sofisticirane tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji i njezina utjecaja na povećanje prinosa i smanjenje troškova.", ističe prof. dr. sc. Zmaić.

Direktor i vlasnik tvrtke Jerković d.o.o., Alojzije Jerković naglasio je kako "Na ovu nas je donaciju motivirala želja za spajanjem praktičnih i teorijskih znanja koja je nužna u agronomskom sektoru. Dugogodišnje zalaganje nastavnika i djelatnika Fakulteta na području precizne poljoprivrede pokazalo je potrebu za primjenom novih tehnologija i modernih strojeva, što je prepoznala i naša tvrtka. Darovani traktor je vrhunski opremljen i pruža najmodernije usluge važne u agronomskoj proizvodnji, te svojim kvalitetama pojeftinjuje proizvodnju.", kaže Jerković. E. Nenadić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike