Sport
VAŽNI ISPITI PRED NK OSIJEK

Pobjednički niz na kušnji
Objavljeno 28. listopada, 2020.
Pred osječkim nogometašima vrlo su neugodna gostovanja u Koprivnici i na Poljudu

Nogometaši Osijeka do nove prvenstvene stanke, koja počinje 8. studenoga, mogli bi odigrati tri prvenstvena susreta.


Ako se pokaže da su u osječkom klubu uspjeli zaustaviti daljnje širenje koronavirusa u svojim redovima, vratit će se u akciju, u kojoj su posljednji put bili još početkom ovog mjeseca. Ako ne bude novih epidemioloških nevolja, pred bijelo-plavima je važan miniciklus, u kojem će imati dva zahtjevna gostovanja (Koprivnica i Poljud), a moguće je kako će tijekom tjedna, točnije, nakon subotnje utakmice sa Slaven Belupom, odigrati prvi od dva odgođena susreta zbog koronavirusa, u kojem bi trebali ugostiti Lokomotivu.


- Nadamo se kako ćemo već u srijedu nakon susreta sa Slaven Belupom odigrati zaostalu utakmicu s Lokomotivom. Želja nam je do kraja jeseni, ako se za to stvore uvjeti, odraditi sve zaostake koje nam je donijela zaraza. Ne bude li novih slučajeva korone, već u Koprivnici ćemo biti sasvim solidno igrački popunjeni, iako će nam nedostajati još tri igrača, koja su u samoizolaciji - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.


Gotovo mjesec dana bez natjecateljskog susreta otvorilo je mogućnost bijelo-plavima za saniranje nogometnih ozljeda pa su trenutačno, osim zaraženih, svi u treningu. Sutra bi se suigračima trebali priključiti Ante Majstorović, Antonijo Ježina i Marko Barešić, koji su u samoizolaciji. U njoj će ostati kapetan Mile Škorić, Mihael Žaper i Josip Vuković, koji bi se u treninge, u slučaju negativnih testova nakon izlaska iz samoizolacije, trebali uključiti početkom sljedećeg tjedna. Ovaj put vijesti iz Gradskog vrta nisu ni izbliza tako alarmantne kao u tjednu uoči puta u Pulu, kada su i prije testiranja postojale osnovane sumnje kako je nekolicina igrača podlegnula koronavirusu. Sada se svi osjećaju dobro, zdravo i bez ikakvih simptoma.


Važni su susreti pred Osijekom, koji je nanizao četiri prvenstvene pobjede prije nego što ga je virus, vjerujemo, samo privremeno, zaustavio u pohodu na klupski rekord po broju uzastopnih pobjeda. Kako bi ga izjednačili, nedostaju još dvije, a najbolja moguća vijest je što korona nije nimalo narušila moral bijelo-plave momčadi. Atmosfera je odlična i svi jedva čekaju opet ući u natjecateljski ritam. Nema dvojbe da će gostovanja u Koprivnici i na Poljudu biti dobar pokazatelj je li se Osijek ove sezone spreman ozbiljnije upustiti u utrku za prvo mjesto. Naime, riječ je o dva gostovanja na kojima su bijelo-plavi posljednjih godina najrjeđe pobjeđivali. No s dolaskom Nenada Bjelice na kormilo dosta se toga promijenilo, prije svega u gardu osječke momčadi. Ona priča "na gostovanjima je dobar i bod" više ne stanuje u glavama igrača. Bjelica je uspješno krenuo u promjenu mentaliteta momčadi, o čemu najbolje svjedoče rezultati.
No taj pobjednički niz bit će na velikoj kušnji na sljedeća dva gostovanja...


Dalibor Keler
pozitiva
DOBRO SE RADI I ČEKA SE POVRATAK IZOLIRANIH
ČAK 13 KOMADA NA BIKARI
U nedostatku natjecateljskih utakmica NK Osijek odigrao je jednu prijateljsku, jučer je gostovao na susjednoj Bikari kod Metalca. Bijelo-plavi su lako razbili domaćeg županijskog ligaša i pobijedili sa 13:0, a četiri lopte iza vratara Metalca smjestio je Erceg. Po dva su se puta među strijelce upisali Bohar, Beljo i Ndockyt, a zabili su i Almeida te Bočkaj. Jednom je mrežu domaćina autogolom zatresao i Miličić. Priliku su uz standardne prvotimce dobili i neki igrači iz Osijeka II koji nisu igrali u prošlom drugoligaškom kolu na gostovanju kod BSK-a u Bijelom Brdu ili su pak imali manju minutažu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike