Sport
PREMIJER LIGA KOŠARKAŠICA

Nezaustavljiva Petra Šimunić i osječke “brokerice” ugasile su Plamen u požeškoj dvorani
Objavljeno 26. listopada, 2020.

Košarkašice Murse Vrijednosnica Osijek u 4. kolu Premijer lige slavile su u slavonskom derbiju na gostovanju kod Plamen Požege (73:84). Iako je domaćin aktivirao sve raspoložive snage, pa je sa zaštitnom maskom na licu zaigrala i iskusna bivša hrvatska reprezentativka Jelena Ivezić, bodovi su ipak otišli u Osijek. "Mursašice", predvođene nezaustavljivom Petrom Šimunić, jednostavno su bolja i kvalitetnija ekipa to su pokazale i na parketu požeške SD Tomislav Pirc i zasluženo slavile.

Bila je to utakmica u kojoj su Osječanke od početka bile u vodstvu, Plamen je stalno lovio rezultat, uspjele su se domaće u nekim trenucima sasvim približiti i doći do egala, ali do potpunog preokreta nikako nisu mogle.

Mursa Vrijednodnice Osijek je odlično otvorila utakmicu, odmah otišla na pet-šest poena prednosti i prijetila to povećati na dvoznamenkasto vodstvo. Požežanke su preko Jelene Ivezić i Chassity Carter smanjile prednost, a nakon prvih deset minuta Osječanke su imale “plus šest”. Druga četvrtina je bila izjednačenija, a gošće su uspijevale održavati prednost od nekoliko poena. Nakon povratka s odmora Petra Šimunić je još malo dodala gas i bila nerješiva enigma za obranu Požege, “trpala” je u suparnički koš sa svih strana i na kraju završila susret s 36 poena (24 ubacila u drugom poluvremenu). Imala je visokih 71 posto šuta, ali osim poena Petra je u pobjedu svoje ekipe ugradila nevjerojatnu energiju i borbenost za koju igračice Požege nisu imale nikakav odgovor. Dobar posao u gostujućim redovima odradila je i visoka Sena Matešić, koja je izdominirala pod koševima. Hvatala je lopte, otvarala prostor suigračicama, skupila 13 skokova, i uz to ubacila 12 poena. Davorka Balić još nije potpuno fit, na parketu je provela 21 minutu, i za to vrijeme upisala deset poena i četiri asistencije. Kod Požežanki je prvo ime bila Carter s 19 poena, a Ivezićka je ubacila 13, no zaštitna maska na licu ju je zasigurno sputavala da pruži ono najbolje što može.

Ivana Liović
PLAMEN POŽEGA       73

MURSA VROS       84

POŽEGA - Sportska dvorana Tomislav Pirc. Suci: Krunoslav Holjevac, Filip Lipovac, Kornelija Lombar

PLAMEN POŽEGA: Ivezić 13, Bašić 12, Maričević 2, Carter 19, Iavorine 7, A. Berger, Glomazić 16, Hrmić 4, Benić, M. Berger, Županić

MURSA VROS: Šimunić 36, Mihaljević 8, Šarlija 9, Rimac 5, Matešić 12, Kujundžić 4, Lovas, Horvat, Zvocak, Podunavac, Vuksanić, Balić 10

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 19:25, 22:19, 13:17, 19:23
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike