Regija
U KATEGORIJI SVIH GRADOVA U HRVATSKOJ

Virovitica uzela titulu “Prvak EU fondova”
Objavljeno 26. listopada, 2020.
U velikom izboru Jutarnjeg lista, portala gradonačelnik.hr i Ipsos pulsa, grad Virovitica osvojio je titulu "Prvak EU fondova", ostavivši iza sebe Križevce, Zadar, Rijeku i Zagreb. Na svečanosti u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn nagradu je preuzeo gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, a predala mu ju je ministrica Nataša Tramišak.

– Dobili smo jednu od najprestižnijih nagrada u kategoriji svih gradova u Republici Hrvatskoj. Prvi smo u povlačenju EU sredstava, a biti među najboljima čast je i obveza. Čestitam cijeloj ekipi koja je radila na projektima, a krećemo dalje s novim projektima. Primio sam priznanje uime vas svih, idite naprijed budite još bolji, bitno je da čovjek ima motiv, ideju i da radi za svoj grad i županiju – kazao je Ivica Kirin.

Osvrnuvši se na posljednjih nekoliko godina, Kirin je istaknuo kako je Grad Virovitica iz europskih fondova povukao više od 35 milijuna kuna. Novac je utrošen za obnovu Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, zgrade Dječjeg vrtića Cvrčak 2, 3 i 4, područne škole Milanovac, mjesnih domova u Koriji, Golom Brdu, Podgorju i Rezovcu, Centra kulture i Streljane, a Virovitica danas radi na pripremi i realizaciji više od stotinu projekata zahvaljujući onom najvažnijem resursu kakav je kadrovski potencijal Razvojne agencije VTA za prijavu i pisanje projekata. Od velikih projekata, tu je obnova dvorca Pejačević "5 do 12 za Dvorac", vrijedan oko 82 milijuna kuna, gradnja COOR-a sa sportskom dvoranom te energetska obnova škola…

Dijana Stanić Rešicki
brza cesta i Virovitički ribnjaci
U skoroj budućnosti planiran je kapitalni projekt gradnje dionice Špišić Bukovica - Virovitica, kao dio brze ceste Vrbovec - Bjelovar - Virovitica - Terezino Polje, u sklopu jednog od najvažnijih projekata kojim bi se u konačnici sagradila brza cesta Virovitica - Zagreb, kao i uređenje Virovitičkih ribnjaka. Prvu fazu, vrijednu 15 milijuna kuna, predstavlja gradnja akumulacije 10., 11. i 12. ribnjaka, rekonstrukcija akumulacije Razbojište s gradnjom nove građevine temeljnog ispusta u lijevom boku brane i revitalizacija svih jezera, a procjena je kako će taj projekt biti težak 200 milijuna kuna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike