Regija
VSŽ: 2,5 MILIJUNA KUNA ZA KUĆE I STANOVE

Subvencije za 88 obitelji
Objavljeno 25. listopada, 2020.
ŽUPANJA

Sve obitelji koje su se javile na javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade i mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije za 2020. i udovoljavaju uvjetima, a imaju dijete, ostvarile su pravo na subvenciju. Kupnju kuće ili stana u gradu Županija sufinancira s 25.000 kuna, a u selu s 35.000 kuna.

- Početkom 2020. bilo je predviđeno 1.500.000 kuna, ali je zbog korone iznos smanjen na 750.000 kuna. Na javni poziv stiglo je 165 prijava i župan je predložio da prođu svi koji imaju dijete, što je odlična stvar i to smo prihvatili. Ukupno će biti izdvojeno 2.500.000 kuna za 88 obitelji – kaže Kruno Šarić, pročelnik Upravnog odjela VSŽ-a za sport, mlade i demografiju. Novac će Županija osigurati iz vlastitih sredstava jer riječ je o demografskoj mjeri koja je prioritet, a korisnicima puno znači.

- Želimo što više pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambene problematike, zadržati ih i spriječiti raseljavanje naših sela i gradova - zaključuje Šarić.

Podnositelj zahtjeva nije smio biti stariji od 45 godina, a bračni ili izvanbračni drug, životni partner ili neformalni životni partner i njihova djeca u (su)vlasništvu ne smiju imati stan ili kuću, osim nekretnine koja je predmet Javnog poziva.
M.L.O.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad