Regija
NOVA ISKUSTVA ZA IZVIĐAČE ODREDA “IOVALLIOS”

Slavonski izviđači na JOTI-ju s više od četiri milijuna skauta
Objavljeno 25. listopada, 2020.
VALPOVO

Svjetski skautski pokret je 1995. godine, uz tradicionalni Jamboree pokrenuo i akciju Jamboree on the Internet (JOTI) u kojoj su Valpovački izviđači od početka sudjelovali prvo uglavnom uz pomoć belišćanskih radioamatera, a potom svake godine na sve više računala. U toj svjetskoj akciji sudjelovali su i ove godine.

- Ponosni smo na činjenicu da smo aktivno sudjelovali na svakoj od akcija Jamboree on the Internet od njezinih početaka do ovogodišnje, 26. akcije zaredom. Akcija je rasla i u svijetu i kod nas u Valpovu, i po broju sudionika i po aktivnostima koje se u akciji ostvaruju. Naime, na ovoj najvećoj svjetskoj skautskoj akciji sudjelovalo je više od četiri milijuna skauta iz 180 zemalja svijeta, povezanih internetom i članstvom u skautima. Osim stjecanja praktičnih vještina, kao što je povezivanje i dopisivanje preko interneta, izviđači razvijaju ovom akcijom i komunikacijske vještine i praktične izazove koje im je Svjetska skautska organizacija postavila - rekao je Darko Tivanovac, predsjednik Odreda izviđača "Iovallios" Valpovo.

Zahvalio je dugogodišnjem partneru u ovom projektu - Zajednici tehničke kulture Valpovo-Belišće, koja im ustupa prostor i računala s kojih se mogu umrežiti i istovremeno ostvarivati i do dvadeset veza i kontakata sa skautima diljem svijeta. L.A.
Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike