Crna kronika
IZMEĐU BRANJINOG VRHA I KNEŽEVA

U stravičnom sudaru u Baranji smrtno stradala jedna osoba, troje ozlijeđenih
Objavljeno 24. listopada, 2020.

BELI MANASTIR
Neprilagođena brzina i klizak kolnik uzroci su teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu oko 16,25 sati dogodila između Branjinog Vrha i Kneževa, na državnoj cesti D7. U sudaru osobnog automobila belomanastirskih registracijskih pločica i teretnog vozila jedna je osoba smrtno stradala, a tri osobe su ozlijeđene i prevezene u KBC Osijek.

Kako je objavila policija, do prometne nesreće došlo je način da se vozač osobnim automobilom kretao iz smjera Branjinog Vrha u smjeru Kneževa, a dolaskom do zavoja u lijevo, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je kontrolu nad upravljačem te prešao na suprotnu prometnu traku i udario u teretno vozilo koje se u tom trenutku kretalo iz suprotnog smjera. Kaminom je upravljao 59-godišnji državljanin Bugarske. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 36-godišnji vozač osobnog automobila, dok su putnici iz automobila prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek gdje su im utvrđene tjelesne ozljede i to 17-godišnjem hrvatskom državljaninu teške tjelesne ozljede, dok su 21-godišnji i 26-godišnji hrvatski državljanin lakše ozlijeđeni.

Očevid na mjestu prometne nesreće obavili su zamjenik Općinskog državnog odvjetnika, sudski vještak i očevidna ekipa Policijske postaje Beli Manastir. Od 16.35 do 20.40 sati, promet na cesti odvijao se obilazno županijskom cestom 4018 (Topolje) sve do državne ceste 2012 (Kneževi Vinogradi). Promet državnom cestom djelomično je pušten u 20.40 sati.

Ovo je prva prometna nesreća sa smrtnom posljedicom ove godine u Baranji. Kako saznajemo, poginula osobe  je iz baranjskog mjesta Branjine. Radio je u tvrtci koja je poslove obavljala u inozemstvu, a na posljednjem terenu bio je u Njemačkoj. Kući, tvrde njegovi sumještani, nije dolazio gotovo godinu dana, a vratio se tek nedavno. I.Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike