Novosti
POJAČANE MJERE U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Na obiteljskim okupljanjima 30 osoba
Objavljeno 24. listopada, 2020.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u petak je bilo rekordnih 65 novih slučajeva COVID-19 - 14 osoba iz Vinkovaca, osam iz Vukovara, šest iz Novih Jankovaca, četiri iz Starih Jankovaca, tri iz Prkovaca, po dvije osobe iz Županje, Gradišta, Starih Mikanovaca i Tovarnika te po jedna iz Andrijaševaca, Bošnjaka, Bogdanovaca, Drenovaca, Ilače, Komletinaca, Otoka, Rokovaca, Retkovaca, Slakovaca, Soljana i Vođinaca, i deset osoba s boravištem izvan županije.

Na prijedlog Stožera Vukovarsko-srijemske županije Nacionalni stožer donio je odluku o pojačanim epidemiološkim mjerama u toj županiji zbog pogoršanja situacije. Tako na svadbama može biti najviše sto osoba, za jednu osobu potrebno je osigurati najmanje četiri četvorna metra uz evidenciju nazočnih. Na ostalim privatnim i obiteljskim svečanostima, proslavama i okupljanjima može biti najviše 30 osoba uz pridržavanje svih mjera i vođenje evidencije nazočnih. Okupljanjima u zatvorenom prostoru može nazočiti najviše sto osoba i po jednoj osobi valja osigurati tri kvadrata uz evidenciju. Na svim okupljanjima u zatvorenom prostoru obvezno je nošenje maski. Sportska natjecanja u zatvorenom prostorima mogu se održavati samo bez gledatelja.

Organizatori svih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata obvezni su pojačano nadzirati poštovanje epidemioloških mjera, stoji u odluci. Preporuka umirovljenicima je da ne odlaze na organizirana putovanja te da ne sudjeluju na okupljanjima većeg broja osoba, a preporučuje se ograničavanja izlazaka korisnika izvan domova osim zbog opravdanih razloga. Zabranjeni su i posjeti, osim u iznimnim slučajevima. M.Flego