Crna kronika
KAZNENO PRIJAVLJEN I ZA ODAVANJE SLUŽBENE TAJNE

Policajac je preprodavao oružje pa završio u zatvoru
Objavljeno 24. listopada, 2020.
Tridesetosmogodišnji osječki policajac završio je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo odavanja službene tajne te zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.


- Sudac istrage je nakon provedenog ročišta utvrdio osnovanost uvjeta za mjeru istražnog zatvora, odnosno postojanje bojazni od utjecaja na svjedoke – kupce oružja, kao i bojazan od ponavljanja djela, pa je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.

Policajca se sumnjiči da je krajem travnja 2019. za najmanje 200 eura prodao bar jedan prigušivač 69-godišnjaku u Osijeku. Sumnjiči ga se i da je četiri mjeseca kasnije u Satnici Đakovačkoj neovlašteno prodao kratko vatreno oružje 48-godišnjaku s tog područja, za iznos od najmanje tri tisuće kuna. Uz to je i u Levanjskoj Varoši za najmanje 300 kuna posredovao u kupoprodaji poluautomatskog oružja između 24-godišnjaka i 42-godišnjaka, kojemu je omogućio neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja. Pretragom doma i drugih prostorija osumnjičenog pronađeno je i oduzeto mu oko 130 komada streljiva različitih kalibara, dva spremnika za dvije vrste automatskog oružja te jedno vatreno oružje s optikom. S.Lacić
Možda ste propustili...

PROMETNE NESREĆE U SLAVONIJI

Konj istrčao na cestu pa ga udario automobil

U SELCIMA ĐAKOVAČKIM

Izgorio automobil u dvorištu kuće

PLJUSKA NA INTERVENCIJI U VINKOVCIMA

Napala liječnicu koja je pomagala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEOBIČNA KRAĐA KOD DALJA

Izvađena repa postala je plijenom kradljivaca

2

KONGOANAC (21) UHIĆEN KOD LUŽANA

Šverceru ljudi istražni zatvor

3

KOD ŠIBENIKA

Jedna osoba poginula u slijetanju auta