Regija
U EKONOMSKOJ ŠKOLI U JAKNAMA JER GRIJANJE NE RADI

Od 26. listopada nastava opet online do uspostave grijanja
Objavljeno 24. listopada, 2020.
VINKOVCI

Javili su nam se zabrinuti roditelji čija djeca pohađaju Ekonomsku i trgovačku školu Ivana Domca u Vinkovcima, i požalili se kako od početka ovoga tjedna nema grijanja u cijeloj zgradi zbog kvara u kotlovnici. Neki od roditelja prozvali su ravnatelja kao isključivog krivca zato što njihova djeca moraju sjediti u nezagrijanim učionicama odjevena u veste i jakne.

- Zbog hladnoće djeca se ne mogu koncentrirati na nastavu i ono što im profesori govore, a kći mi kaže kako je najgore kada moraju pisati, jer prsti su ukočeni i treba vremena dok se ne zagriju - kaže jedna ogorčena majka, koja je željela ostati anonimna.

Ravnatelj Ekonomske i trgovačke škole Mato Džalto kaže kako "ne treba paničariti" oko toga zato što nekoliko dana ne funkcionira grijanje, jer temperature nisu još niske.

"Nije došlo do havarije na nuklearnom reaktoru, nego do dotrajalosti kotla centralnog grijanja. Mjerodavni su upoznati sa situacijom, a sanacija će biti izvršena nakon dolaska novog postrojenja", kratko nam je odgovorio ravnatelj Džalto.

Kako bismo dobili pojašnjenje o čemu je riječ, do ravnatelja smo, neuspješno, pokušavali doći u četvrtak popodne, a odgovor, koji smo naveli u cijelosti, dobili smo u petak ujutro.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije dr. sc. Jadranka Mustapić-Karlić, uvjerava roditelje kako nema razloga za zabrinutost, jer se već radi na uklanjanju kvara u kotlovnici i budući ekonomisti i trgovci neće se smrzavati u učionicama.

- Za rad škole odgovoran je ravnatelj, a mi kao investitori i izvođači financiramo kada se dogodi ovako nešto. Pukao je kotao u kotlovnici i mi smo već obavili postupak javne nabave, odredili izvođača koji od prošlog tjedna već radi na saniranju vara. Za desetak dana sanacija će biti završena i proradit će grijanje. Mislili smo da će popravak ići brže, međutim, ispostavilo se da će kotao, koji je naručen u Njemačkoj, stići tek početkom studenoga. Ovih dana je sunčano i toplo, danas je 21 stupanj, a da je nula, ili ispod nule, učenici sigurno u takvim uvjetima ne bi bili u nezagrijanim učionicama, nego bismo opet organizirali nastavu na daljinu. Stari kotao bit će zamijenjen novim u prvom tjednu studenoga, odlučili smo, s obzirom na najave nižih temperatura, da od ponedjeljka, 26. listopada, pa do ponovnog uspostavljanja grijanja, nastava bude online. Mi, kao osnivač obrazovnih ustanova, vodimo brigu i nadzor poslova na kotlovnici i sigurno nam je stalo da se posao obavi što brže i kvalitetno – kazala je Jadranka Mustapić-Karlić, dodajući kako njezin upravni odjel vodi brigu ne samo o provođenju nastave i stanju školskih zgrada, nego i o učenicima i njihovom zdravlju.

Miroslav Flego
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike