Kultura
VJEŠTI I DAROVITI BUDUĆI UMJETNICI

Studenti su kolegama organizirali izložbu
Objavljeno 24. listopada, 2020.
Zadovoljni su mentori, ali i studenti - čulo se na izložbi, koja je itekako bila interdisciplinarna i multimedijska

Skice, makete, lutke, kostime, scenografska rješenja, filmove, fotografije..., sve su to izložili studenti Akademije za umjetnost i kulturu na još jednoj završnoj izložbi. Kako i priliči trenutku, održana je na otvorenom, u Kampusu, ispred Odsjeka za kreativne tehnologije, i mogla se razgledati samo jedan dan - jučer od 12 do 20 sati. Ova je revija studentskih vještina jedinstvena i jer je prvi put ujedinila čak četiri odjela Akademije. Svu tu lepršavu mladenačku kreativnost zaogrnuo je glazbom Little Jazz Piknik.


Po mnogočemu jedinstvena u Hrvatskoj, jer spaja znanost i umjetnost te je interdisciplinarna u širokoj lepezi svojih studijskih programa, Akademija svake godine priređuje Završnu godišnju izložbu studentskih radova. Studenti odsjeka Kreativne tehnologije i Kultura, mediji i menadžment producirali su i stvarali različite uratke tijekom kolegija, a kao kruna njihova rada upravo je ova izložba, na kojoj su predstavljeni svi njihovi radovi. Vjerojatno je i to razlog zašto se otvorenju odazvao doista velik broj studenata i posjetitelja.


Dakako, radovi su to koji su nastajali pod budnim okom mentora, od izv. prof. art. dr. sc. Saše Došen (prodekanica) i doc. dr. sc. Katarine Žeravice s Odsjeka za kreativne tehnologije, doc. dr. sc. Damira Šebe s Odsjeka za kulturu, medije i menadžment, te Davora Dedića s Odsjeka za glazbenu umjetnost. Pod mentorstvom i uz klavirsku pratnju višeg predavača Dedića u sklopu su džez-piknika nastupile bivše studentice Dora Vestić i Petra Španjić, što je izložbi dalo dodatni šarm.


- Mi jedini nismo izložili svoje radove, nego sebe - našalio se Davor Dedić, zadovoljan što je još jednom u prvi plan došla sinergija ne samo četiriju odjela, nego i studenata i njihovih mentora. I glazbenjaci imaju svoju završnu prezentaciju, koja je prošle akademske godine izostala iz opravdanih razloga, pa je ovo bila sjajna prigoda.


Zadovoljni su mentori, ali i studenti - čulo se na izložbi, koja je - prateći misiju Akademije - itekako bila interdisciplinarna i multimedijska jer su izloženi radovi u različitim medijima i s različitih studijskih programa. Uključuju i studentske priloge Dnevniku iz karantene koje su marljivo stvarali i slali, a asistentica ih je Snježana Barić-Šelmić još marljivije prikupljala i objavljivala tijekom prvog lockdowna, napomenuo je Damir Šebo.


Posjetitelji su šetajući se kroz postav na otvorenom i prostorije odsjeka prolazili pokraj različitih medijskih i vizualnih djela studenata Odsjeka za kreativne tehnologije i Odsjeka za kulturu, medije i menadžment.
Završna izložba radova studenata Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost održat će se 4. studenoga (srijeda) s početkom u 13 sati u prostorima Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost, Cara Hadrijana 8 - najavljuju s izvjesnom (i opravdanom) dozom opreza.


Narcisa Vekić
POLUDNEVNA IZLOŽBA I ZA 10 DANA
S obzirom na epidemiološku situaciju, izložba se mogla razgledati samo jedan dan, točnije jedno poslijepodne, no za sve one koji nisu uspjeli doći, na Facebook se profilu Akademije mogu pogledati dva videa, koja donose djelić atmosfere s otvorenja, ali vrlo detaljno provode kroz postav, tj. kroz sve prostorije odjela Akademije. Pod istim će uvjetima vjerojatno za desetak dana biti otvorena i završna izložba studenata Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost - na otvorenom i bit će otvorena tek jedan dan, najavljuju organizatori.
Završna izložba radova studenata Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost održat će se 4. studenoga
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

2

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas