Mozaik
NOVA SEZONA OSJEČKE GLAZBENE SRIJEDE

Srđan Filip Čaldarović
otvorio devetu sezonu
Koncertnog ciklusa Grada
Objavljeno 22. listopada, 2020.
Novu, devetu sezonu Koncertnog ciklusa Grada Osječka glazbena srijeda, nastupom u vrlo dobro ispunjenom foajeu Kulturnog centra Osijek, otvorio je pijanist Srđan Filip Čaldarović. Riječ je o uglednom hrvatskom glazbeniku koji je klavir diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, usavršavao se na Indiana Universityju School of Music u Bloomingtonu i Trinity Collegeu of Music u Londonu, a magisterij je stekao na Universityju of Miami u Floridi. Vrhunsko je sviračko umijeće Čaldarović - od prošle godine redoviti profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu - osječkoj publici demonstrirao kroz izvedbe djela triju velikih europskih skladatelja klasične glazbe: J. Haydna, F. Schuberta i J. Brahmsa.

- Kompozicije su to koje i prema tonalitetima i prema ugođajima jako dobro idu jedna s drugom. Prije dvije godine, u sklopu Osječke glazbene srijede, svirao sam u Glazbenoj školi Franje Kuhača i baš mi je drago da sam opet tu, ovaj put u hiperakustičnom foajeu jedne moderne, dosta "suhe" zgrade. To je nešto što sam već pomalo zaboravio, pa me večerašnji nastup na neki način vratio u studentske dane kada smo na "staroj" Akademiji imali također hiperakustičnu sobu 16 - rekao je Čaldarović, inače dobitnik Nagrade "Milka Trnina" za umjetničku djelatnost 2013.

Koncert u KCO-u održan je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te uz pridržavanje svih trenutačno važećih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. D. Miklić
SVE SKLADBE S KONCERTNOG PROGRAMA
Posjetitelji Osječke glazbene srijede su imali priliku uživati u koncertnom programu koji je uključivao sljedeće skladbe: Joseph Haydn: “Sonata u As-duru”, “Hob. XVI:46”, “Allegro moderato/Adagio/Presto”; Franz Schubert: “Fantazija u C-duru, D 760”, “Allegro con fuoco/Adagio/Presto/Allegro”; Johannes Brahms: “Sonata u f-molu, op. 5”, “Allegro maestoso/Andante”, “Andante espressivo - Andante molto/Scherzo”, “Allegro energico/Intermezzo”, “Andante molto/Finale” i “Allegro moderato ma rubato”.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix