Sport
NEIZVJESNOST U GRADSKOM VRTU

Bijelo-plavi se plaše da neće moći u Pulu
Objavljeno 22. listopada, 2020.
Korona bi ozbiljno mogla zaprijetiti rezultatskim ambicijama bude li bijelo-plavima odgođen i susret protiv Istre 1961

Neizvjesnost ovih dana vlada u Gradskom vrtu. Nakon što im je odgođen susret prošlog kola protiv Lokomotive, čiji su igrači imali pozitivne testove na koronavirus, bijelo-plavi nogometaši sada se pribojavaju sličnog scenarija u svojim redovima.

Iako NK Osijek puno pozornosti poklanja prevenciji zaraze svojih igrača i zaposlenika kluba, situacija u društvu pomalo je izmaknula kontroli, pa je gotovo nemoguće spriječiti proboj virusa i u klupsko okruženje.

Šestorica za odgodu
Trenutačno NK Osijek ima dva igrača koja su u samoizolaciji zbog pozitivnih testova na koronavirus. Merveil Ndockyt će već i izići iz nje jer se u tom statusu nalazi od početka prošlog tjedna, a Ante Majstorović je svjež slučaj. On će sljedećih desetak dana morati provesti bez treninga izoliran od svijeta u svom stanu. Srećom, ni Ndockyt, a ni Majstorović nemaju teži oblik zaraze pa im nije potrebno bolničko liječenje. Inače, NK Osijek redovito provodi testove na koronavirus, pa su se tako svi igrači testirali nakon što su se vratili s petodnevnog odmora tijekom reprezentativne stanke. Tada su svi bili negativni, a pozitivni Ndockyt testirao se dan kasnije od ostalih i nije dolazio u kontakt ni sa kim iz kluba. Novo testiranje igrači i dio struke bijelo-plavih odradit će danas nakon čega će biti poznato hoće li se uopće putovati u Pulu. Naime, bude li u redovima Osijeka šest ili više pozitivnih igrača, utakmica protiv Istre 1961 bit će odgođena. Zasad su, dakle, potvrđena dva slučaja koronavirusa, a pokaže li današnje testiranje još četiri pozitivna testa, Osijek će preskočiti još jedno prvenstveno kolo.

Puno upitnika
HNS, zasad, nije donio nekakav poseban protokol za ovakve situacije. Drže se UEFA-inih naputaka prema kojima mogu igrati nogometaši koji imaju negativne testove, a ne smiju biti stariji od 72 sata. Očito kako u HNS-u još uvijek promatraju situaciju i čekaju rezultate posljednjih testiranja prije negoli se oglase nekakvim novim odlukama. Budu li se odgode utakmica počele gomilati, u pitanje bi mogla doći regularnost natjecanja jer prostora za odigravanje većeg broja odgođenih susreta u kalendaru natjecanja jednostavno nema. Inače, u NK-u Osijek svi se nadaju kako ipak neće morati odgoditi susret protiv Istre 1961, pa čak i pod cijenu da nastupe igrački oslabljeni. Naime, preskoče li bijelo-plavi i taj susret, bit će mjesec dana bez natjecateljske utakmice što je itakakv hendikep, a moglo bi imati utjecaja i na rezultatske ambicije. Naravno, ni sama psihoza u kojoj žive Osječani posljednjih dana zbog te neizvjesnosti neće pomoći, a u neugodnoj je situaciji i trener Nenad Bjelica jer ne može na pravi način pripremati susret s Istrom 1961 s obzirom na to da ne može biti siguran koga će od igrača imati na raspolaganju.

I sve se to događa upravo u trenutku kada su Osječani uhvatili pobjednički ritam...

Dalibor Keler
HNS ŠUTI
SVE JE VIŠE ZARAŽENIH IGRAČA U HNL-u
BOČKAJ TRENIRA, ŽAPER UPITAN, GUTI OUT
Zanimljivo je zaviriti u zdravstveno stanje bijelo-plavih po isključivo nogometnom pitanju. U ovom trenutku izvan stroja zbog ozljede je samo Guti (iščašio rame), te, naravno, još od prije Eros Grezda. Petar Bočkaj trenira, istina nešto manjim intenzitetom, ali radi sve s loptom, pa bi mogao biti spreman za Pulu. Probleme s mišićem ima Mihael Žaper, pa je njegov nastup neizvjestan. Ostali su zdravi i redovito treniraju, te će, ako budu negativni na testiranju na koronu, svi biti na raspolaganju treneru Nenadu Bjelici.
Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike