Sport
RITMIČKA GIMNASTIKA

Janjićka opet rasturala na "tepihu" i bila ispred svih
Objavljeno 22. listopada, 2020.

U sportskoj dvorani Gradski vrt tijekom dvodnevnog programa bilo je zanimljive i vrlo kvalitetne ritmičke gimnastike, ali, nažalost, u gracioznosti i nevjerojatnim izvedbama najboljih hrvatskih ritmičarki ovaj put nisu mogli uživati gledatelji.


Koronavirus ponovno "luduje" i hara, pa je preporuka nadležnih da natjecanja u zatvorenom budu bez gledatelja, a tog naputka držao se i osječki Klub ritmičke gimnastike Rondo, koji je u Gradskom vrtu bio organizator 2. kola CRO-GYM lige te 13. izdanja Rondo kupa. Prvi put se neko natjecanje ritmičarki u Osijeku održavalo u ovakvim okolnostima, bez ikakvog šušura i gledatelja, no organizatori nisu željeli ništa riskirati, pa su se poštovale sve epidemiološke mjere.


I ovo okupljanje ritmičarki u Osijeku obilježila je nevjerojatna domaća predstavnica Iva Janjić, koja je u 2. kolu CRO Gym lige još jednom pokazala kako joj nema ravne u državi u juniorskom uzrastu. Ponovno je pomela konkurenciju u višeboju i nadmoćno pobijedila s 58.400 bodova te bila daleko ispred srebrne Petre Belević (52.300) te trećeplasirane Biance Eme Gajšak (51.150). Nakon dva održana kola lige Iva je kod juniorki u uvjerljivom vodstvu s maksimalnih 40 bodova. U starijoj konkurenciji slavila je novopečena seniorka Tamara Artić (GK Vindija) sa 73.800 bodova, ispred Lane Sambol (72.150) i brončane Dorotee Kudelić (KRG Leda), koja je osvojila 53.950 bodova.


Treće kolo CRO-GYM lige je 31. listopada u Nedelišću i poslužit će kao glanc našim reprezentativkama prije odlaska na Europsko prvenstvo u Ukrajinu za koje je naravno vizu izvadila i Iva Janjić.

Dan prije lige održan je Rondo kup, koji ove godine nije okupio ritmičarke iz cijele Europe, mogle su doći samo Hrvatice, ali unatoč tim problemima tradicionalno osječko natjecanje u ritmičkoj gimnastici okupilo je 93 djevojke i djevojčice, a među njima je bilo i 19 domaćih "rondašica". Osječanke su ostavile pun naramak medalja kod kuće, a boje Ronda su branile: Bruna Ćućić, Lara Halusek, Iva Lišnić, Petra Crljenić, Helena Slovaček, Iva Janjić, Lorena Jelošek, Patricija Mate, Nolla Mikulandra, Petra Brstilo, Petra Mijatović, Nora Mihaljević, Klara Marčićević, Lana Knežević, Petra Kristić, Sara Bajus, Ena Terzić, Anja Mihaljević i Lana Ivošević. I. Liović
Sambol, Janjić, Gajšak i Belević
Ono što djevojke pokazuju na "tepihu" najbolje je mjerilo tko zaslužuje mjesto u reprezentaciji, no tehnički odbor ritmičke gimnastike Hrvatskog gimnastičkog saveza nakon 2. kola CRO-GYM u Osijeku je održao sastanak i potvrdio odluku o članovima hrvatske reprezentacije za nastup na Europskom prvenstvu koje se u Kijevu održava od 24. do 30. studenoga. Mjesto u reprezentaciji osigurala je seniorka Lana Sambol (GK Aura) te juniorke Iva Janjić (KRSG Rondo), Bianca Ema Gajšak (GK Maksimir) i Petra Belević (KRSG Poreč). Uz njih će u Kijevu biti i trenerice Nika Roberta Crevatini (Sambol), Branka Stojković (Janjić), Gordana Cimaš (Gajšak) i Natalija Tvrtković (Belević), sutkinja Mirjana Starčević Bosnar te vođa delegacije Barbara Maceković.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike