Kultura
ZAVRŠNA IZLOŽBA STUDENATA

Prvi put zajedno četiri odsjeka
Objavljeno 22. listopada, 2020.
Prvi put u povijesti Akademije za umjetnost i kulturu na završnoj će izložbi okupiti studentske radove četiriju odsjeka: za vizualnu i medijsku umjetnost, za kreativne tehnologije, za kulturu, medije i menadžment te za glazbenu umjetnost. Prodekanica za umjetnost, kvalitetu i strategiju, izv. prof. art. dr. sc. Saša Došen na jučerašnjoj konferenciji za novinare nije krila zadovoljstvo upravo zbog tog ujedinjenja. Akademija je obrazovna ustanova koja potiče interdisciplinarnost, naglašeno je, kao i da je umjetnost podrška znanosti i obrnuto. Točno u podne, 23. listopada pred zgradom Odsjeka za kreativne tehnologije bit će otvoren prvi od dva dijela izložbe. Drugi dio, također jednodnevni, bit će - budu li to dopuštale epidemiološke i ine prilike - otvoren 4. studenoga, u 13 sati, ispred zgrade Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost, i to uživo. U suprotnom - bit će online.


Već je ustaljena praksa Akademije da na završnim izložbama ugosti studente drugih akademija iz Hrvatske. Ove će se godine zagrebački studenti predstaviti na proljeće u Galeriji Knifer, najavila je Saša Došen.


Studenti će se predstaviti radovima iz svih praktičnih umjetničkih kolegija, što znači da će izložiti skice, makete, lutke, kostime, scenografska rješenja, filmove, fotografije...
Dio interaktivnog programa su i dnevnici iz karantene, nastajali za vrijeme prvog lockdowna, dodao je doc. dr. sc. Damir Šebo s Odsjeka za kulturu, medije i menadžment. N.Vekić
POSLASTICA: MINI DŽEZ PIKNIK
Zanimljiv dodatak izložbi bit će i Mini džez piknik, u izvedbi sadašnjih i bivših studenata Glazbenog odsjeka, pod vodstvom Davora Dedića, višeg predavača. I taj je koncert tradicija, u sklopu koje se studenti predstavljaju džez standardima iz predmeta osnove džeza i džez improvizacije. Svi se programi održavaju na otvorenom kako bi se u što većom mjeri poštovale propisane mjere i kako bi studenti što više mogli nastavu pohađati uživo, jer mnogo programa zahtijeva rad s mentorom u predavaonici, a ne virtualno - naglašeno je.
Možda ste propustili...

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

Najčitanije iz rubrike