Regija
VRIJEDNOST KUPOPRODAJNIH UGOVORA 952.960 KUNA

Grad prodao tri parcele u Industrijskoj zoni Janjevci
Objavljeno 22. listopada, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Završen je natječaj za prodaju građevinskih parcela u Industrijskoj zoni Janjevci i pristigle su ponude tvrtki iz Donjeg Miholjca, Svetog Đurđa, Slavonskog Broda i Zagreba.

Povjerenstvo za davanje u zakup i prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Donjeg Miholjca razmotrilo je prispjele ponude i Gradskom vijeću predložilo prihvaćanje ponuda tvrtki, uz prethodno zasnivanje prva građenja na tri godine. Gradsko vijeće je bez rasprave prihvatilo ponudu tvrtke LIM MARIO j.d.o.o. iz Donjeg Miholjca za nekretninu površine 8176 četvornih metara, po početnoj cijeni od 183.960, ponudu tvrtke MOGA mobilna gastronomija d.o.o. iz Zagreba za nekretninu površine 11.309 kvadrata, kupoprodajne cijene 260.000 kuna te ponudu Poljoprivrednog obrta PETROVIĆ iz Svetog Đurđa za nekretninu površine 22.619 kvadrata, kupoprodajne cijene 509.000 kuna.

Ponuda tvrtke CRO FOOD INDUSTRY d.o.o. iz Slavonskog Broda za nekretninu površine 3364 m2, čija je početna cijena bila 75.690 kuna, a kupac je ponudio 90.000 kuna, većinom glasova vijećnika nije prihvaćena. Neprihvaćanju ponude prethodila je rasprava u kojoj se propitivao vlasnik tvrtke CRO FOOD INDUSTRY iza koje stoji Josip Knežević, inače vlasnik pekarske industrije Manna j.d.o.o., a koji u Industrijskoj zoni Janjevci već ima zemljište, ali nije realizirao gradnju gospodarskog subjekta. Zamjeniku gradonačelnika Tomislavu Brusaču smetalo je propitkivanje.

– Ako ćemo raspravljati o kupcima, a slažem se da trebamo, ali ne o njihovom poslovanju i dugovanjima, onda neka se i ti podaci ubace u materijal, pa da se vijećnici zajedno informiraju – rekao je dogradonačelnik Brusač.

– Materijal pripremamo prema raspisanom natječaju i prema uvjetima prodaje. Znači, ne možemo znati što će zanimati svakog pojedinog vijećnika i koje bi neki vijećnik mogao postaviti pitanje. Eventualno postoji mogućnost da, ako smatrate da materijal za pojedinu točku nije dovoljno pripremljen, da se ne glasa i da se uvrsti na sljedeće Gradsko vijeće – objasnila je Sanja Hatvalić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne, gospodarske, društvene djelatnosti i stručne poslove.

Predsjednik Povjerenstva za davanje u zakup i prodaju nekretnina Nenad Perić složio se s Hatvalić.

– Povjerenstvo gleda ispunjava li ponuđač uvjete, a da ih nije ispunio ne bi došao na Gradsko vijeće, a svaki gradski vijećnik odlučuje prema svojoj savjesti – rekao je Perić.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

Najčitanije iz rubrike