Regija
SVE VIŠE STUDENTSKIH STIPENDIJA

Za 34 belomanastirska studenta po 700 kuna
Objavljeno 21. listopada, 2020.
BELI MANASTIR

Grad Beli Manastir i ove je godine objavio natječaj za stipendiranje studenata s područja grada i prigradskih naselja Branjinog Vrha, Šećerane i Šumarine. Stipendiju će dobivati 34 studenta, sedam više u odnosu prema prošloj akademskoj godini, a studenti će mjesečno inkasirati po 700 kuna. Do sada je stipendija iznosila 500 kuna.

- U proračunu je za studentske stipendije planirano 265.000 kuna. Koliko će biti realizirano, poznato će biti nakon 31. listopada, posljednjeg dana natječaja - kaže Ivana Bandov-Paulić, zamjenica gradonačelnika. Naglašava kako vjeruju da će većina studenata koji se prijave na natječaj ostvariti stipendiju. Ističe kako je natječaj podijeljen u četiri kategorije - za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, za nadarene, one s osnova socijalnog statusa te djecu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

- Stipendije će dobiti po deset studenata iz kategorija nadarenih i deficitarnih zanimanja, dok će po sedam stipendija biti isplaćeno studentima iz kategorije socijalnog statusa, odnosno studentima koji su djeca branitelja i stradalnici Domovinskog rata. Gledajući nekoliko proteklih godina, važno je istaknuti kako je 2016. godine u gradskom proračunu za studentske stipendije osigurano 191.000 kuna, a godinu dana kasnije 200.000 kuna. U 2018. godini belomanastirski su studenti dobili približno 230.000 kuna, lani 250.000, a za ovu je godinu osigurano 15.000 kuna više, što je 70-ak tisuća kuna više u odnosu prema godini kada smo preuzeli mandat - kaže Bandov-Paulić, nastavljajući kako se udvostručio i broj stipendista.

Prije četiri godine stipendirano je 15, a sada će stipendije dobiti njih 34. Važno je istaknuti kako se od prošle godine primjenjuje pravilo isplate jednogodišnjih stipendija, drugim riječima, sa svakim se stipendiranim studentom potpisuje jednogodišnji ugovor.

Grad Beli Manastir raspisao je i javni natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2020./2021. učenicima s prebivalištem na području koji su upisani u srednje škole u RH u redovite programe strukovnog srednjoškolskog obrazovanja i već primaju stipendiju od nekog gospodarskog subjekta. I. G.
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike