Osijek
CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

Sljedeća tura cjepiva stiže za mjesec dana
Objavljeno 22. listopada, 2020.
Ni puna tri dana otkako je u ordinacijama liječnika obiteljske medicine te u Ljekarni Mursa, koja je u sastavu Ljekarni Srce - Ljekarni Osječko-baranjske županije, počelo cijepljenje protiv gripe, cjepiva više nema!

Potvrdila je to nedavno i Hrvatska ljekarnička komora, a i u razgovoru s nekolicinom liječnika iz ordinacija obiteljske medicine doznajemo kako su sva cjepiva koja su pristigla u prvoj turi već potrošena.

I dok u ljekarnama ne znaju hoće li im i kada dodatne doze biti isporučene, u županijskom Zavodu za javno zdravstvo ohrabrili su građane rekavši kako za mjesec, najviše mjesec i pol stiže nova tura od ukupno 28.900 doza koliko ih se ukupno očekuje. Do sada je u Zavod pristiglo 13.800 doza cjepiva protiv gripe i sve su distribuirane po ordinacijama obiteljske medicine, gdje su građani naručivali za termin cijepljenja. Prof. dr. sc. Karlo Kožul naglasio je da ni tada neće biti kasno cijepiti se protiv ovosezonske gripe. Još jednom podsjeća građane da će se moći cijepiti u ordinacijama obiteljske medicine kojima će se sljedeća tura cjepiva isporučiti. Točnije, cijepljenje se neće provoditi ni u središnjici županijskog Zavoda za javno zdravstvo ni u njegovim ispostavama kako ne bi došlo do miješanja građana koji bi se cijepili s onima koji dolaze na testiranje zbog koronavirusa. Ma.M.
Najčitanije iz rubrike