Dome slatki dome
LAKO ZA KORIŠTENJE I JEDNOSTAVNO

Besplatni programi za uređenje doma
Objavljeno 22. listopada, 2020.

Ako ste zainteresirani za dizajniranje svog doma, prema svojim potrebama i željama, svakako isprobajte besplatne online programe za dizajniranje interijera.


Postoje aplikacije, knjige i upute koje možete kupiti ili pogledajte najbolje besplatne online virtualne programe za planiranje i uređenje sobe, kuhinje, kupaonice i uredskog prostora, bez potrebe za prethodnim znanjem o dizajnu. Lako za korištenje i jednostavno. Poželite li ikad, dok listate Ikein katalog, vidjeti kako bi neka polica ili stol izgledali u vašem prostoru? Ikea ima besplatan softver koji vam omogućuje planiranje interijera vaše nove kuhinje, mijenjanje modela uređaja, ormarića i drugih elemenata. Jednostavan za upotrebu, alat za planiranje omogućuje konfiguriranje svog tlocrta, odabir komponenti iz galerije namještaja i dekora, a u programu je zatim moguće izračunati cijenu i ispisati popis za lokalnu trgovinu te unaprijed lako možete saznati koliko će vaša kuhinja koštati. Upisivanjem veličine prostora i otvora (vrata i prozora) možete planirati raspored prostora i hoće li ormarići, uređaji i proizvodi za organizaciju prostora zadovoljiti sve vaše potrebe. Na istoj stranici možete isprobati i druge programe iz kolekcije – planer spavaće sobe, kupaonice, ureda te planer s elementima kolekcija.


Design a Room, besplatni online 3D alat, omogućuje vam odabrati sobu u svom domu, a zatim odabrati stil (u rasponu od suvremene, preko tradicionalne, do globalne fuzije) i poigrati se bojama, teksturama i dezenima. Odabir dezena u sobi može biti težak zadatak, ali Armstrong vam omogućuje odabir iz njihove galerije, pa vam čak omogućuje odabir pogodne boje zida – odaberite boju koja se odlično slaže s trešnjinim drvom ormarića ili podnim keramičkim pločicama od oniksa na katu.


Ovaj alat za dizajn interijera je za one koji projektiraju dizajn sobe i žele vidjeti rezultate prije realizacije. Najbolje kod ovog besplatnog online 3D alata jest mogućnost saznati informacije o proizvodima prije nego što ih kupite. Autodesk, tvorac AutoCAD-a, Revit i 3ds Studio Max poznati su po svojim profesionalnim programima za dizajn i projektiranje zgrada. Oni također imaju odličan program za planiranje prostore doma/ureda/stana imena Homestyler. Taj program lak je za korištenje i ne zahtijeva formalno obrazovanje, kao i drugi profesionalni programi koje nude. Da biste napravili tlocrt, jednostavnim klikom miša stvarate, određujete, dimenziju, čak i napravite kose zidove unutar svog dizajna. Nudi vam se velik izbor vrata i prozora i ne zahtijeva se prethodno znanje o vrstama, razmacima i slično. Kod Homestylera je zgodno što se može koristiti besplatna verzija ili kupiti profesionalna verzija (Homestyler PRO). J.Kn.
Podijelite ideje
Nakon što je projekt gotov, možete ga ispisati, a program nudi i ispis kupovne liste za sve elemente koje ste stavili u svoj dizajn. Želite li podijeliti svoje ideje s prijateljima diljem svijeta? Homestyler vam omogućuje objavu na bezbroj društvenih stranica - Facebook, Stumble Upon..., ili e-mailom. Podijelite svoje ideje ili surađujte s drugima ​​oko promjena i poboljšanja.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna