Regija
PRIZNANJA STIGLA I U NAŠICE

Taslak i Vitković su
među najučiteljicama
Objavljeno 20. listopada, 2020.
NAŠICE - Na Svjetski dan učitelja, 5. listopada, održana je svečana online dodjela priznanja najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima u Hrvatskoj. Iz Osnovne škole Dore Pejačević Našice nagrađene su dvije učiteljice: Alenka Taslak, profesorica engleskog i njemačkog jezika, te Leopoldina Vitković, profesorica biologije i kemije.

Učiteljica Alenka Taslak sretna je i ponosna što je izabrana među 504 najuspješnija odgojno-obrazovna djelatnika u školskoj godini 2019./2020.

- Unatrag godinu dana svoja sam iskustva i znanja stečena u učionici dijelila s kolegama diljem svijeta, ali sam isto tako sudjelovala u međunarodnim webinarima kako bih bila u tijeku sa suvremenim događanjima te aktualnosti usvojene na taj način dijelila s učiteljima u svojoj školi, županiji i okolnim županijama. Primjenom digitalnih alata izrađivala sam zadatke za učenike s teškoćama u radu, a to opet ne bih mogla bez temelja koji su nastali u suradnji s gospođom Snježanom Šulentić, edukacijsko-rehabilitacijskom djelatnicom moje škole - rekla je Taslak i nadodala kako je svoj način rada i svoje nastavne metode podijelila s kolegama na europskoj razini sudjelovanjem u masovnim otvorenim online tečajevima (MOOC-ovima).

Učiteljici Leopoldini Vitković nagrada znači priznanje za dosadašnji rad. Budući da je nagrađena i prošle školske godine, kada se nagrada dodjeljivala prvi put, ovo je i motivacija za izazove s kojima se susreće u svakodnevnom radu s učenicima.

- Svaki se učitelj propituje radi li dobro. Nastojim raditi što bolje, trudim se da učenicima nastava bude što zanimljivija, uvodim neke novine u svakodnevni rad, koristim digitalne alate i digitalne tehnologije u nastavi. Nagrada mi je potvrda da trebam nastaviti razvijati svoje vještine i vještine svojih učenika - rekla je Vitković.

Osim brojnih školskih projekata, Leopoldina Vitković izrađuje i digitalne obrazovne sadržaje za jednu izdavačku kuću, drži predavanja za učitelje na županijskoj i državnoj razini te surađuje na državnim i međunarodnim projektima. M.Ku.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana