Crna kronika
DVA MILIJUNA KUNA U GOTOVINI I ZALOŽNO PRAVO NA KUĆU SUPRUGE

Tadić uplatio jamčevinu i izišao na slobodu
Objavljeno 21. listopada, 2020.
Osječanin Drago Tadić platio je u gotovini dva milijuna kuna, a kao osiguranje stavljeno je založno pravo na kuću njegove supruge na još milijun kuna te je pušten iz istražnog zatvora.


- Tijekom rasprave na Županijskom sudu u Osijeku branitelj Drage Tadića predočio je dokumentaciju o uplaćenoj jamčevini u gotovom novcu u iznosu od dva milijuna kuna, kao i rješenje Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Osijeku kojim je upisano založno pravo na nekretnini supruge Drage Tadića, radi osiguranja novčane tražbine u iznosu od milijun kuna, što je bilo sukladno rješenju izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Osijeku od 14. listopada, te predložio odmah ukidanje istražnog zatvora. Zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku se nije protivio prijedlogu za ukidanjem istražnog zatvora. Potom je vijeće prvooptuženog Dragu Tadića upozorilo, a nakon toga je on dao obećanje da bez odobrenja Županijskog suda u Osijeku neće napustiti prebivalište u Osijeku, da se neće kriti i da će se uredno odazivati pozivima suda. Nakon toga je vijeće rješenjem ukinulo istražni zatvor - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.

Podsjetimo, u tijeku je suđenje Dragi Tadiću (59) i Austrijancu Dietmaru Aluta-Oltyanu (76), kojima se sudi zbog "izvlačenja" 15,7 milijuna kuna iz Osijek-Koteksa. Drago Tadić pokušao je doći iz susjedne Bosne i Hercegovine na početak ovog suđenja, no tada su ga policajci iz susjedne države uhitili po Interpolovoj tjeralici i vratili natrag. Krajem rujna Tadić je uspio doći do hrvatskih graničnih policajaca kojima se predao. Nakon toga odveden je u istražni zatvor. S.Lacić
Možda ste propustili...

TRAGEDIJA KOD BELOMANASTIRSKOG PRIGRADSKOG NASELJA ŠUMARINA

Na gradilištu autoceste A5 poginuo radnik

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ČEPINU

Zabio se autom u betonski most i poginuo na mjestu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi