Kultura
"PLAČKO" KRISTINE GAVRAN - NOVA PREDSTAVA U MALOJ SCENI

Najteže i najvažnije suze su suze tužnice
Objavljeno 20. listopada, 2020.
Tekst o dječaku kojeg svi zovu Plačko, jer se koristi suzama kao supermoći i kada treba i kada ne treba, Kristina Gavran napisala je po narudžbi za kazalište Mala scena, čime su nastavili suradnju započetu predstavom Ne, ti ne! U predstavi Plačko prolazi kroz nezaboravnu pustolovinu tijekom koje će upoznati doktoricu Suzić, stručnjakinju za plakanje, Krokodila, koji će ga naučiti sve o krokodilskim suzama, Mudrog Luka, koji kuha varivo s osjećajima, te Oblaka, koji će ga naučiti o onim najtežim, ali i najvažnijim suzama - suzama tužnicama.


Nova predstava Male scene potiče, na djeci zanimljiv i zabavan način, razvoj emocionalne inteligencije, a otvara i nove teme o kojima djeca mogu razgovarati s ostalom djecom, roditeljima, obitelji, učiteljima, tetama u vrtićima, sa svima s kojima se susreću, a bit će praizvedena 23. listopada.


Redateljica Tina Hofman mlade je glumce Hanu Kunić i Vida Ćosića odabrala na audiciji, scenografiju i kostimografiju potpisuje stalna suradnica Male scene Lucija Smolčec, svjetlo kreira Domagoj Klasić, glazbu skladaju Ivana Starčević i Marko Levanić.


- Plačko je ideja koju je Kristina Gavran dobila prije nekoliko godina, a često se smijemo da je inspiriran stvarnim iskustvom. Obje smo se, kao mame i svojevrsne promatračice društva, često zapitkivale - kako kvalitetno prebroditi to "interesantno" razdoblje kad (poneka) djeca sve i svašta izražavaju plačem. Meni je, kao redateljici, jako važno stvoriti predstavu u kojoj će svaki gledatelj pronaći neki sloj koji govori baš njemu. Da sam pročitala Kristinin tekst dok su moja djeca bila u tom plačnom razdoblju, mislim da bih se uspjela puno mudrije i maštovitije izraziti u razgovoru s njima - rekla je Tina Hofman.
- Dragi posjetitelji, kazališta su službeno proglašena mjestima niskog rizika zaraze COVID-19. Kazalište Mala scena pridržava se svih preporučenih mjera za kulturne događaje. Kazalište je sigurno i otvoreno! Dođite i uživajte u našoj novoj predstavi! - pozivaju kazalištarci. N.Vek.
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike