Crna kronika
NESREĆA KOD PORTANOVE

Kamion s repom prevrnuo se na južnoj obilaznici
Objavljeno 19. listopada, 2020.
Kamion se prepriječio na oba kolnička traka južne obilaznice, pa je promet bio u prekidu

Šleper pun šećerne repe prevrnuo se na bok na južnoj osječkoj obilaznici u blizini trgovačkog centra Portanova. Kako se teretno vozilo, prevrnuto, zaustavilo na oba prometna traka, južni trak obilaznice u smjeru Osijeka bio je zatvoren za promet nekoliko sati.

Vijest o prevrnutom šleperu na obilaznici vatrogasci, hitna pomoć i policija zaprimili su nešto prije 18 sati. Nakon primitka poziva za manje od deset minuta na mjesto nesreće pristigli su vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Odmah su dotrčali do kabine kamiona prevrnutog na bok jer se u njoj nalazio vozač. Upotrebom hidrauličnih kliješta vatrogasci su ušli u kabinu i doći do vozača kojem je bila zaglavljena ruka. Vrlo brzo su ga uspjeli osloboditi i izvaditi iz kabine. Potom su ozlijeđenog vozača preuzeli pristigli djelatnici hitne pomoći i odvezli u Klinički bolnički centar Osijek. Do zaključenja teksta nismo doznali o kakvoj se vrsti ozljeda radi.

Za vrijeme vatrogasne intervencije, policajci i djelatnici cestarske službe uklanjali su repu s prometnice. Većina tereta rasula se na južni trak obilaznice, a dio repe je završio i na sjevernom traku prema Josipovcu, no cesta je brzo očišćena. Zbog intervencije vatrogasaca i hitne pomoći, a potom i policijskog očevida južni trak obilaznice bio je u prekidu od čvora Josipovac do čvora Frigis, odnosno izlaza prema Retfali.

Kamione i ostala vozila prometni su policajci preusmjeravali na alternativne pravce, kroz Višnjevac i Josipovac, odnosno na zapadnu obilaznicu prema Čepinu. Uzroci prometne nesreće u kojoj je sudjelovao samo vozač kamiona znat će se u utorak, nakon okončanja očevida.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike